Yıllardır gündemde olan Silikon Vadisi'nin yeri belli oldu. Kocaeli Muallimköy'de 2.8 milyon metrekarelik alana kurulacak

Star gazetesinde Hüseyin Özay'ın haberine göre; 12 Haziran seçimlerinin ardından teamüller gereği istifa eden hükümet, son yatırım kararnamesini 'Silikon Vadisi' için çıkardı. Kararnamede, yıllardır gündemde olan Silikon Vadisi'nin Kocaeli'nin Muallimköy sınırları içinde kurulması öngörüldü.

11 Haziran tarihli Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yayınlanan kararnamede, Kocaeli Muallimköy Teknoloji Merkezi'nin kurulacağı bölgenin krokisine yer verildi. Türkiye'nin ilk Silikon Vadisi olacak olan 2 milyon 847 bin metrekarelik teknoloji merkezinin altyapı çalışmalarının, 2011 yılı içinde başlatılması planlanıyor.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'na dönüştürülen Sanayi ve Ticaret Bakanlığı'nın öncelikli işlerinden birisi de vadinin kurulmasına ilişkin çalışmalar olacak. Vadide yer alacak firmalar için ise süper teşvikler getirilecek. Bu konuda gelişmiş ülkelerde, bu tür merkezlerde girişimcilere sağlanan avantajlar tek tek incelendi. Türkiye'de aynı imkanların sağlanması öngörülüyor. Hatta ek teşviklerle Türkiye'nin bilişim merkezinin daha avantajlı hale getirilmesi amaçlanıyor.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, yeni kabinenin oluşturulması-nın ardından, birçok ülkedeki Silikon Vadisi'nde faaliyet gösteren süper Türkler'e davet gönderecek. Bu kişilerden, Türkiye'deki bilişim vadisindeki çalışmalara katkı yapmaları istenecek. Ve bu kişilerin, Türkiye'deki süper beyinlerine eğitim vermeleri sağlanacak. Bir anlamda, yurt dışındaki Türkler, Türkiye'deki genç girişmcilere koçluk yapacak. Vadi için dünyanın önde gelen yazılım ve bilgisayar şirketlerine de davetiye gönderilecek.