Windows 8'in yeni Kopyala/Yapıştır ekranları resmen ortaya çıktı! İşte heyecan verici yenilikler...







"Kes, Kopyala, Yapıştır" işlemlerinin Windows 8'deki yeni hali, resmi "Building Windows 8" blog'unda detaylı bir şekilde açıklandı. Windows 8 takımı, bu yeni görevleri geliştirmek üzere kullanıcıların fikirlerini değerlendiriyor.

Microsoft'un geliştirilmiş kes, kopyala ve yapıştır işlevlerinde üç temel amacı bulunuyor: "Tüm kopyalama işlemlerini bir yerden yönetmek, temizlik ve basitlik, kullanıcı denetimi."

Dolayısıyla Windows Gezgininde yapılan kopyalama ve yapıştırma işlemi, yeni özellikler sunan bir tek pencere içerisinde birleştiriliyor. Burada kopyalama işlemlerini ayrı ayrı durdurmak, duraklatmak ve devam etmesini sağlamak mümkün oluyor. Pencere içerisinden kaynak ve hedef klasörleri açmaya da izin veriliyor.

Bunların yanında, her kopyalama için eklenen gerçek zamanlı aktarım grafiği ile kopyalama hızı hakkında daha fazla bilgi görüntülenmiş oluyor.

Bahsedilen son geliştirme ise, kopyalarken dosya çakışması meydana geldiğinde ekrana gelen pencereyle ilgili. Yeni arayüzde kullanıcıya daha çok denetim sağlanırken, işlem daha kolay bir hale getiriliyor.


Dosya kopyalama hızı grafiği











Kalan süre tahmininin birçok değişken tarafından etkilendiğini farkeden Microsoft, kopyalama penceresinde farklı işlemler için ayrı grafikler gösterecek.



Ve çakışan dosyalar için yeni iletişim kutusu










Kopyalama işlemi sırasında çakışma olduğunda, dosyaları onay kutucukları yoluyla seçerek koruyabileceğiz.