200 milyon dolara kurulan 35 bin kapasiteli bu kasabada kimse yaşamıyor; yaşamayacak da...




Hayalet kasabalar sadece filmlerde olur sanıyorsanız yanılıyorsunuz. Bir firma ABD'nin New Mexico eyaletinde modern bir hayalet kasaba kurdu. İnşasına 200 milyon doların üzerinde para harcanan bu kasabada modern bir şehrin tüm ihtiyaç duyacağı binalar bulunuyor. 35 bin kişinin rahatlıkla yaşayabileceği bu kasabanın tek eksiği ise sakinleri. Tek bir kişinin bile yaşamadığı bu hayalet kasabanın bomboş olmasının ise tek bir sebebi var; kasabayı kuran firma burada kimsenin yaşamasını istemiyor!

Çünkü bu kasaba geniş ölçekli gerçek yaşam simülasyonlarını insanların gündelik koşuşturmaları ile bölünmeden gerçekleştirmek için inşa edildi. The Center adı verilen kasaba, Pegasus Global Holdings adlı firma tarafından belli dönemlerde ihtiyaç duyan diğer firmalara ve devlet birimlerine kiralanıyor. Bu firma veya organizasyonlar ise bu devasa alanda yeni trafik ışığı sistemleri ya da halka açık kablosuz internet erişimi gibi konularda geniş çaplı testler ve araştırmalarını gerçekleştirebiliyorlar. Yeni güneş panelleri testleri veya arama kurtarma eğitimleri gibi konularda kullanılabilecek olan bu kasaba tam bir deney alanı.

Çok kısa zaman sonra tüm detayları ile tamamlanacak olan The Center, bu alanda benzersiz olduğu için büyük ilgi görmesi bekleniyor.