LG'nin popüler Optimus serisinin yeni üyesi Optimus Sol, uzun pil ömrüyle dikkat çekiyor






LG Electronics, LG Optimus akıllı telefon serisinin en yeni üyesi LG Optimus Sol'u (LG-E730) tanıttı. Adını İspanyolca'da güneş anlamına gelen "Sol"dan alan ve yalnızca 9.8mm inceliğindeki LG Optimus Sol, Android 2.3 Gingerbread platformu üzerinde çalışıyor ve parlak 3.8 inç bir ekrana sahip...

"Optimus Sol, en hesaplı 1 GHz Android akıllı telefon olması nedeniyle rakiplerinden ayrılıyor," diyen LG Electronics Mobile Communications Company'nin Başkan ve CEO'su Dr. Jong-seok Park şöyle devam ediyor: "Şık tasarımı incelikle ve uzun pil ömrüyle birleştirerek cesurca sunan bu pratik telefonu piyasaya çıkararak, ince ama görsel olarak çarpıcı bir telefon arayan tüketicilere en ideal seçeneği sunduğumuza inanıyoruz".

Yalnızca 9.8mm inceliğindeki LG Optimus Sol, zarif tasarımı, dokunuşu ve sunduğu gelişkin kullanıcı deneyimi ile öne çıkıyor. 1GHz CPU'nun yanı sıra, gelişmiş Flash 10.1 sayesinde, kullanıcılar nefis bir renk yelpazesi sunan 3.8 inç ekranda iyi bir web tarama deneyimi yaşayabiliyor.

Cihazda, pil ömrünü yüzde 20-30 uzatan bekleme kipi tabanlı bir güç yönetim sistemi kullanılıyor. Dark UI seçildiğinde, Optimus Sol pil ömrünü uzatmak üzere daha az beyaz ışık kullanıyor. Telefonda, hızlı otomatik objektif örtme, otomatik odaklama ve 'shot to shot' (enstantane ayarı) özelliklerine sahip 5.0MP kamera mevcut. Kullanıcılar aynı zamanda, ekran üstü DLNA ve Wi-Fi Direct linkler aracılığıyla multimedya bağlanabilirliğin tüm avantajlarından yararlanabiliyor.

Yeni telefon Eylül ortasından itibaren Avrupa'da, ardından da Orta ve Güney Amerika'da piyasaya çıkacak. Optimus Sol, bölgeye bağlı olarak siyah, titanyum rengi ve beyaz renklerde satışa sunulacak.

LG Optimus SOL'ün teknik özellikleri