ODTÜ Robot Topluluğu dünyada azalan petrole karşı çevre dostu temiz enerjili araçlar üzerine çalışıyor.


Üstelik araçlar iki çeşit, hem güneş enerjisiyle hem de hidrojenle çalışan araçlar var. Topluluk savunma sanayinde kullanılabilecek "mayın tarlası" adlı buluşun da üzerinde çalışıyor.

Petrol azalıyor, doğal kaynaklar tükeniyor.... ODTÜ Robot Topluluğu öğrencileri ise bu tükenmişliğe çare olarak temiz enerjili araçlar geliştiriyor. Hidrojen ve güneş enerjisiyle çalışan araçlar önümüzdeki yıllarda alternatif olacak. Üstelik araçlar çevre dostu.

Arabaların üzerinde 4 yıldır çalışılıyor. Her yıl daha da geliştiriliyor. Topluluk, yeni yapacakları güneş enerjisiyle çalışan araba ile de dünya çapında düzenlenen yarışlara katılacak ve Türkiyeyi temsil edecek.

ODTÜ Robot Topluluğu her yıl Mart ayında Uluslararası Robot Yarışması düzenliyor ve farklı kategorilerde dahi fikirlilerin tasarladığı robotlar yarışıyor. Bu yıl yeni bir kategorileri daha var. İsmi "Mayın tarlası." Üstelik savunma sanayinde kullanılabilecek bir proje.

Fikirler çok, ama destek yok. Kendi imkanlarıyla çalışmalarını sürdüren topluluk öğrencileri hem üretttiklerini geliştirmek hem de yeni fikirlerini somutlaştırmak için maddi destek bekliyor.