Türk Hava Kurumu Genel Başkanı Osman Yıldırım 2014 yılında semalarda üzerinde Ay Yıldızlı bayrak taşıyan kendi üretimimiz uçakların uçmaya başlayacağını söyledi.



Yıldırım; ”Kurulan üniversitemize öğrencileri bekliyoruz. İlk mezunları ben işe alacağım.” dedi.

THK Safranbolu şubesini ziyaret eden THK Genel Başkanı Osman Yıldırım, bu şubenin genel merkez tarafından özel bir yeri olduğunu belirterek, kurumun yaptığı ve yapacağı icraatlar hakkında bilgi verdi. Türkiye'de sanayinin çok hızlı geliştiğini belirten Yıldırım; ”Türkiye yalnız bölgesinin lider ülkesi değil, dünyanın en önemli ülkelerinden birisi. Uzaya gitme konusunun çok zor olmadığını biliyoruz. Çünkü Türkiye'de bu imkanlarımız var olduğunu ben biliyorum. Biz havacılık ile ilgili kurumlarında ortağıyız. Bu organizasyonun içinde THK olacak. Uçak üretimi ve uzay gemisi üretimi için hiç bir endişem yok.

Önümüzdeki yıl THK'nın uçak fabrikasında üretimlere başlayacağız. 1953 yılında ara verdiğimiz uçak yapımına 2012 yılında tekrar başlıyoruz. THK uçak fabrikasında üretilecek uçaklar 2014 yılında semalarımızda ay Yıldızlı bayrağımızla üzerinde THK logosuyla uçmaya başlayacak. 2012 yılında iki önemli faaliyetimiz daha olacak. Birisi Trakya'da diğeri de Güney'de. Akdeniz bölgesinde uçak ve helikopter bakım merkezi kuracağız. Bu merkezlerde sadece Türkiye'deki değil bölgedeki uçak ve helikopterlerin bakımları yapılmaya başlanacak." şeklinde konuştu.

2023 yılında ilk uzay mekiğini yapacaklarını belirten Yıldırım; ”Bunu yapacak maddi bakımdan gücümüz yok. Devlet ile birlikte ortak yapacağız. Bizi izlemeye devam edin. Gençleri açtığımız üniversitemize bekliyoruz. İş garantili tek üniversite, ilk mezunları ben kurumumuzda işe alacağım.” dedi.