Wall Street Journal tarafından yayınlanan habere göre, Apple'ın 12 Eylül'deki etkinlikte tanıtması beklenilen yeni iPhone'u küresel LTE desteğine sahip olacak.

Şirket'in yeni iPad modelinde de kullanıcılara LTE desteği sunduğu biliniyor. Ancak yeni iPad'teki bu LTE desteği belirli frekansları destekliyordu ve sadece bu desteği veren belirli bölgelerde çalışabiliyordu. Yeni iPhone'da yer edineceği iddia edilen küresel LTE desteği ise kullanıcının LTE'ye destek sağlanan herhangi bir bölgeden bu bağlantı seçeneğinden faydalanabileceği anlamına geliyor. Ancak, Türkiye'de henüz bu bağlantı desteği sunulmadığı için yeni iPhone'un küresel LTE desteği ülkemiz sınırları içerisinde bir anlam ifade etmeyeceğini de belirtmekte fayda var.

Şu an piyasada yer alan birçok yongasetinin birden fazla LTE şebekesini desteklediği ve ABD başta olmak üzere Avrupa ülkelerinde de LTE şebekelerinin faaliyete geçtiği göz önüne alınacak olursa yeni nesil iPhone'da birden fazla LTE şebekesini destekleyecek yeteneklerin yer alması oldukça muhtemel. Söz konusu iddianın ne kadar doğru olduğunu ise Apple'ın 12 Eylül'de Türkiye saati ile 20:00'da düzenleyeceği etkinlikte göreceğiz.