Bu araçla PC'nizi otomatiğe bağlayın!

PC başında olmasanız bile işler tıkır tıkır yürüsün... İşte bunu sağlayacak araç...

Siz bilgisayarın başında otururken istediğiniz programı çalıştırabilirsiniz ve program da kendi görevini yerine getirmeye başlar. Ama ufak bir yardımcı araç ile programları size bağımlı olmaktan kurtarabilirsiniz. TimeComX adlı bu ufak program ile sizin belirlediğiniz programlar, sizin istediğiniz zamanlarda veya belirlediğiniz koşullar yerine geldiğinde çalışmaya başlayabilir.

Programda 4 çalışma modu bulunuyor. Bunlardan ilki (ve en basiti), belli bir süre geçtikten sonra seçmiş olduğunuz b ir programın başlamasını sağlıyor. İkinci mod, bu basit sayacı biraz daha gelişmiş olarak kullanmanızı sağlıyor. Üçüncü modda ise programın çalışmasını istediğiniz tam tarihi, gün, saat ve hatta saniye belirterek ayarlayabilirsiniz. Ama programı asıl ilginç kılan dördüncü mod. Bu mod ile işlemcinin veya ağ trafiğinin yoğunluğunun belli bir sınırın altında indiğinde istediğiniz programın çalışmasını sağlayabiliyorsunuz.

İlk üç modu basit hatırlatıcılar olarak kullanabilirsiniz ama dördüncü mod örneğin bir dosyanın inmesinin ardından ağ trafiği azaldığında torrent programınızın otomatik çalışmasını veya ağır hesaplamalar yapan bir programın, PC'nizin işlemcisindeki yük %50'in altına indiğinde devreye girmesini sağlayabilir.

Şu adresten indirebileceğiniz TimeComX'i ne amaçla kullanabileceğinizi yaratıcılığınıza ve ihtiyaçlarınıza göre kendiniz belirleyebilirsiniz.