ökbilimciler gelecek ay önemli bir olaya tanıklık edecek. Gelecek ay Satürn gezegenini inceleyen NASA'nın uzay aracı Cassini'nin kameraları Dünya'nın fotoğrafını çekecek.

NASA'nın uzay aracı Cassini'nin kameraları gelecek ay objektiflerini Dünya'ya çevirecek. Satürn gezegenini incelemekte olan Cassini uzay aracı 1.5 milyar kilometre mesafeden Dünya’nın fotoğrafını çekmeye hazırlanıyor.

Uzmanlara göre Dünya Satürn’ün halkaları arasından donuk mat mavi renkli, küçük bir top gibi görünecek. Satürn gezegenini incelemek üzere 9 yıl önce gönderilen Cassini uzay aracının çekeceği Dünya’nın fotoğrafının nasıl olacağı konusunda fikir yürütülse de nasıl bir fotoğraf olacağı merakla bekleniyor.

NASA'nın en gelişmiş uzay araçlarından olan Cassini 19 Temmuz’da Güneş’in ve Satürn’ün konumuna göre bu gezegenin halkalarını fotoğraflarken Dünya’yı da görüntüleyecek. 1 milyar 440 milyon km öteden görüntü alınırken Dünya’da Kuzey Amerika ve Atlas Okyanusu güneş ışığı alıyor olacak.

Cassini'nin çekeceği bu fotoğrafların insan gözünün de seçebildiği doğal renklerde olacağı belirtildi. Daha önce de benzer biçimde iki kez Dünya’nın fotoğrafını çeken Cassini'nin o fotoğraflarını insan gözü seçemiyordu. Cassini'nin kamera ekibinin başın olan Carolyn Porco, "İnsanların, milyarlarca kilometre uzaklıkta fotoğrafımızı çeken bir robotumuz olduğu gerçeğini kutlayabileceklerini" söyledi.

Dünya’nın en uzaktan çekilen resmi Voyager 1’in 1990’da 6 milyar kilometre öteden aldığı görüntü. Voyager-1, "Pale Blue Dot"u Neptün'ün biraz daha ötesinden çekmişti.