Samsung’un geliştirmiş olduğu bu yeni uygulama araba kullanırken mesajlaşmanızı engelliyor ve kaza yapma riskinizi azaltıyor. Gelişen teknolojiyle beraber hayatımızın her anında bizimle olan akıllı telefonlarımızı ve dış dünya ile sağladığımız iletişimi durduramıyoruz. Öyle ki araç kullanırken bile telefonumuza gelen bir bildirim herhangi bir mesaj dikkatimizi dağıtıp kaza yapmamıza neden olabiliyor.

Samsung Android uygulaması Eyes On The Road’u görücüye çıkarıyor bu uygulama çalışma prensibi olarak siz araç içerisindeyken konumunuzu algılayarak size gelecek aramaları engelliyor, gelen mesajlara ise şuanda sizin araç kullandığınızı belirten bir kısa mesaj atıyor. Bu engellemeler elbette siz hedefinize varana kadar yapılıyor.



Şuan için yalnızca Singapur da aktif olarak kullanılabilen uygulamanın dezavantajı ise siz araba kullanırken önemli olabilecek bir aramayı veya mesajı göremiyor olmanız. Bunun yanında aracınızdan indikten sonra Eyes on The Road uygulaması ile kaç kilometre güvenli bir şekilde yolculuk yaptığınızı görebiliyor ve sosyal medya aracılığı ile arkadaşlarınızla paylaşabiliyorsunuz.

Kaynak : scroll