Elektrikli cihazların kapalı haldeyken bile, prize takılı oldukları sürece az da olsa elektrik tükettikleri bilinen bir gerçek.

Her ne kadar bu miktar çok az olsa da, evimizde prizlere takılı olan ve aktif olarak kullanılmayan cihaz ve aletleri düşündüğünüzde, toplamda ne kadar çok elektriğin boşa harcandığını tahmin edebilirsiniz. Avrupa Birliği verilerine göre, üye ülkelerde harcanan toplam enerjinin % 10'u "bekleme" konumundaki cihazlar tarafından tüketiliyor. Bu cihazlar arasında bekleme konumundaki televizyonları, DVD oynatıcıları, lazer yazıcıları, müzik sistemlerini, şarj cihazlarını sayabilirsiniz, listeyi uzatmak da mümkün.

ConorCIein tarafından geliştirilen Leech Plug teknolojisi, listemizde yer alan "şarj cihazları"nın gereksiz enerji tüketimini engellemeye yönelik olarak tasarlanmış. Örneğin cep telefonunuzu şarj etmek üzere şarj cihazınızı Leech Plug üzerinden prize takıyorsunuz; telefonunuz tam olarak şarj olduğunda Leech Plug şarj cihazı ile priz arasındaki elektrik iletimini fiziksel olarak kesiyor. Bu şekilde şarj cihazınız, şarj işlemi bittikten sonra prizde kalarak saatlerce boş yere elektrik harcamamış oluyor.