3 bin liraya otomobilde sinema keyfi...

Yaz öncesi hareketlenen ''tuningciler'' araçlardaki klasik CD çalarların yerine DVD'leri kullanarak, otomobillerde müziğin yanı sıra sinema ve oyun keyfi imkanına kavuşuyorlar.

AA muhabirinin derlediği bilgiye göre, otomobillerindeki konforu artırmak isteyen çok sayıda kişi, yaz aylarının yaklaştığı bugünlerde araçta geçirilen vakti daha keyifli kılmak için bazı değişiklikler yaptırıyor.

Otomobillerini daha eğlenceli hale getirmek isteyen araç sahipleri, özellikle ses sistemini yenileyerek, sadece müzik dinlemeyle sınırlı kalmıyor, aynı zamanda sinema keyfini yaşıyor, oyun dahi oynayabiliyor.

Adana'da araçlara ses ve görüntü sistemi kuran bir firmanın sahibi Uğur Işık, yaptığı açıklamada, özellikle tatil dönemleri öncesi araçlarında değişiklik yaptırmak isteyenlerin sayısında artış yaşandığını belirtti.

Geçmiş yıllarda genellikle otomobillerdeki CD çaların farklı formatlardaki müzikleri de çalabilmesi talebiyle karşılaştıklarını ifade eden Işık, bu yıl ise sadece müzik ile sınırlı kalınmadığını söyledi.

-3 BİN LİRAYA OTOMOBİLDE SİNEMA KEYFİ-

Sürücülerin, araçlara monte edilen ekranlar ile dinledikleri şarkının klibini de izleme imkanı bulduklarını anlatan Işık, otomobillerinde sinema keyfi yaşamak isteyenlerin araca DVD oynatıcının yanı sıra biri ön panelde, ikisi koltuk arkalarında olmak üzere toplam üç adet LCD ekran monte ettirdiğini belirtti.

Görüntünün yanı sıra sesin de kalitesi ile adeta bir sinema salonunda film izliyormuş hissi yaşamak için araçlara 4 adet hoparlör ile 1 adet woofer takıldığını ifade eden Işık, bu sistemin maliyetinin yaklaşık 3 bin lira olduğunu bildirdi.

Işık, kurulan sistemin müzik dinlemek ve film izlemenin yanı sıra oyun konsolu monte edilmeye de uygun olduğunu belirterek, bu sayede yolcuların seyahat sırasında birbirinden çekişmeli oyunları oynama fırsatı bulabildiklerini söyledi.

-GERİ VİTESTE KILAVUZ GÖREVİ YAPIYOR-

Işık, ekranların eğlence amaçlı kullanımının yanı sıra sürüş güvenliğine de katkısı bulunduğunu belirterek, arka tampona monte edilen küçük bir kamera ile geri viteste aracın arkasının ekranda göründüğünü belirtti.

Bu yıl yaygınlaşan bu sistem sayesinde sürücülerin daha rahat geri manevra yapma şansı bulduğunu anlatan Işık, sistemin araç kullanmadan alınan zevki artırdığını söyledi.