Ağlayınca sallanan, susunca duran beşik yaptı.

Tokat’ta bir elektronik ve mekanik ustası, akrabasının 9 yaşındaki engelli çocuğunun rahat uyuması için ağlayınca sallanan, susunca duran beşik yaptı.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, 39 yaşındaki elektronik ustası Davut Sansar, akrabası Erdoğan Erdem’in 9 yaşındaki zihinsel ve bedensel engelli oğlu Duhan Erdem’in geceleri uyuyamadığını, ailenin de çocuğun rahat uyumasını sağlamak için sürekli beşiğini sağlamak zorunda kaldığını öğrendi. Ailenin bu konuda kendisinden yardım istemesi üzerine Davut Usta, çocuğun rahat uyumasını sağlamak için bir beşik sistemi geliştirdi. Mekanik ve elektronik donanımlı beşik sistemine, çocuk ağlayınca sallanmaya başlıyor, susunca da kendiliğinden duruyor.

Uzun yıllar mekanik tasarımcılığı üzerine uğraştığını ifade eden Davut Sansar, bu sistemi akrabasının engelli çocuğu için tasarladığını belirterek, “Bu sistemi 1 ayda geliştirdim” diye konuştu.

Özellikle bebekler için kurduğu bu sistem ile ilgili çalışmalarının devam edeceğini söyleyen Davut usta, “Bu ilk yaptığımız sistem. Bu sistemde değişik çalışmalarım olacak. Bebek ağladığı zaman uyarı gönderen, uyuduğu zaman ikazı kesen bir sistem daha ekleyeceğiz. Bebekte karanlık korkusu varsa ışığı yakabilen, anneye görüntü ve ses gönderebilen bir projemiz var” dedi.

Davut Sansar, bu sistemin patentini almak için de gerekli yerlere başvurduğunu sözlerine ekledi.

4 çocuk babası 37 yaşındaki Erdoğan Erdem ise 9 yaşındaki engelli oğlunun doğduğundan bu yana geceleri uyumakta sıkıntısı olduğunu söyledi. Erdem, “Çocuğum geceleri uyuyamıyordu. Sabaha kadar beşik sallıyorduk. Bu beşik sayesinde artık geceleri rahat uyuyor. Ağladığı zaman beşik sallanmaya başlıyor. Çok memnunuz” dedi.