HP, Palm'i neden satın aldı?

Bilgisayar devi Hewlett Packard, satın aldığı Palm ile ne yapacak? İşte HP'nin gerçek sebepleri...


HP'nin Palm'i satın alma sebepleri endüstri içerisinde tartışma yarattı ancak gerçek sebepler aslında oldukça basit.
Palm akıllı cep telefonlarında pek çok deneme yaptı, bu denemelerin bazıları markaya gerçekten de pahalıya patladı. HP ise iP** serisiyle çeşitli geliştirmeler yapmasına karşın, özellikle senkronizasyon konusunda Palm'in başarısını yakalayamadı.
HP, akıllı cep telefonlarında Windows ile uyumlu ve birlikte çalışacak teknolojiler üzerine çalışıyor. En yaygın işletim sistemi Windows olduğu için, bilgisayar devinin kararı kendi stratejisi çerçevesinde mantıklı.

Patent savaşında can simidi: Palm

HP geçen çeyrek yüzde 22.8'lik olan payını arttırmaya kararlı. Akıllı cep telefonlarında RIM'in yüzde 45.7, Apple'ın yüzde 41.7 ve Nokia'nın yüzde 32.4 olan payı, HP'yi büyük bir atılım yapmaya zorluyor. Özellikle Nokia ve Apple arasındaki rekabet ve bunun patent savaşına dönüşmüş olması, HP'yi sağlam bir atılımdan önce dikkatli olmaya zorluyor.
İşte Palm'in satın alınması da kablosuz iletişim, PC dock sistemi başta olmak üzere HP'nin cebine sayısız patent koyuyor. Bu patentler, yeni ve başarılı bir akıllı telefon serisinin başarısı için gerekli. Apple ve Nokia, HP'yi patent savaşının içine çekerse, Palm'den alınan patentler HP'nin cephanesi olacak ve bilgisayar devini rahat ettirecek.
Özetle tanınmış bir cep telefonu markasına sahip olmanın ötesinde bu HP için önemli bir stratejik hamle oluyor ve teknoloji geliştirirken cepteki patentlerin varlığı şirkete güven veriyor.