Facebook'ta çok tehlikeli güvenlik boşluğu

Dünyaca ünlü sosyal paylaşım sitesi Facebook, kullanıcıların başkalarının özel sohbetlerini görebilmesine olanak tanıyan bir güvenlik boşluğunu kapatabilmek için sohbet sistemini geçici süreliğine devre dışı bırakmak zorunda kaldı.

TechCrunch tarafından keşfedilen güvenlik hatası, Facebook'un kullanıcılara kendi özel ayarlarını görmelerini sağlayan bölümünde bulundu.
TechCrunch’tan Steve O'Hear sorunu açıklarken, "Sitede büyük bir güvenlik hatası var, öyle ki bu hata birkaç tıklamayla kullanıcılara başka hernangi bir kullanıcının arkadaşlarıyla olan özel sohbetlerini görme imkanını veriyor. Sadece sohbetleri değil, gönderilen arkadaşlık tekliflerinin ve ortak paylaşılanların da görülebilmesine yol açıyor" dedi.
Facebook'tan yapılan açıklamada ise, 'sınırlı bir süre için bir virüsün bazı kullanıcıların sohbet mesajlarının ve arkadaşlık isteklerinin başka kullanıcılar tarafından görülmesine yol açtığı' kaydedilerek, 'yetkililerin konuyla ilgilendiği ve bu nedenle sohbet kısmının geçici bir süre için devre dışı kaldığı, ancak sorunun çözüldüğü' belirtildi.