Metro 2033'ü oynayıp beğenenlere harika bir haberimiz var, bizzat THQ'nün yardımcı başkanı Danny Bilson'dan gelen açıklamaya göre devam oyunu olan Metro 2034 yapım aşamasında! Oyunun ilkinde olduğu gibi 3D destekleyeceğini de söyleyen Bilson, E3'de CVG mikrofonlarına şöyle konuştu:


"Devam oyunu olan Metro 2034'ün de 3D versiyonunu yapacağız. Bunun için epey bir mühendislik gideri olacak ancak bu oyunlar makul maliyette, Kiev'de üretiliyorlar.


Bazı insanların pazarın %1'ini bile kaplamayan TV'ler için neden 3D oyunlar yaptığımız konusunda kafaları karışmış durumda. Bu harika bir oyun ve TV pazarı içinde olumlu bir gelişme. Bu noktada düşük risk bölgesinde ama yüksek kalite peşinde olduğumuzu düşünüyorum, ama yine de bu pazarın büyüyüp gerçekte ne kadar değerli olduğunu görmek gerekli."


Metro 2033'ün oyununu oynadıysanız, şu anda çoğu kitapçıda satılan romanına da göz atmanızı tavsiye ederim. Romandaki herşeyin oyuna doğal olarak sığdırılamadığını görünce romana daha sıkı sarılacağınıza bahse girerim. Metro 2033'ü baskısını ülkemizde gördüysek çok yakın bir süre içerisinde devam romanı olan Metro 2034'ü de görebiliriz. Oyuna gelir olursak bundan daha iyi bir haber olamaz herhalde... Ancak bu sefer romanın oyundan önce gelmesi dileğiyle...