İnternette yapmamanız gerekenler!

İnternette bu 10 şeyi yapmak yerine, bilgisayarınızı kaldırıp atın daha iyi...


CyberDefender'daki güvenlik araştırmacıları, kullanıcıları online aktiviteleri konusunda uyarıyor. Bu 10 şeyi sakın yapmayın!
Keep me Signed kutularına halka açık bilgisayarlarda tıklamayın. hesabınız sizin ardınızdan o bilgisayara oturan kişi tarafından ele geçirilebilir. Bilgilerinizi ve şifrelerinizi otomatik olarak kaydetmeyin.
Halka açık bilgisayarlarda hesaplarınızdan Log off ya da Sign out ile tamamen çıkmayı ve tarayıcı geçmişini silmeyi unutmayın.
İş yerinde otururken sorun yok ama kahve molasına gittiğinizde bilgisayarınızı birileri kurcalayabilir. Başından kalkmadan önce kilitleyin.

Ünlülerin seks kasetleri tehlikelidir!

Bilgisayarınızda kritik güvenlik açıkları oluşmaması için Microsoft Windows işletim sisteminizi, Java'yı, Adobe Reader'ı ve Adobe Flash'ı kesinlikle güncellemeniz gerekiyor.
Ünlülerin skandalları ya da seks videoları gibi konularda interneti kurcalamayın. Bu tür konular çok arandığı için zararlı yazılımlarla dolup taşan, yalancı internet sitelerinin haddi hesabı yok.
BitTorrent üzerinden korsan, *****li uygulamalar indirmeyin. Bu tür videolar ve uygulamalar zararlı yazılımlarla, trojanlerle ve diğer tehlikelerle dolup taşıyor.
İnternet üzerinde yetişkin içerik ararken çok dikkatli olun. Büyük tanınmış ve güvenilir sitelere bakın.

Oyunlar ve Faceook

Online oyun oynarken güvenilir bir oyun oynadığınızdan emin olmalısınız. Online oyunların client uygulamaları da güvenlik açıklarına sebep olabilir.
Facebook oyunlarında size ücretsiz kredi vermeyi vadeden ek uygulamlara kanmayın. Bunlar bilgilerinizi çalabilir ya da sisteminize zararlı bulaştırabilir.
Facebook'ta gizlilik seçeneklerine mutlaka bakın ve bilgilerinizi meraklı gözlerden koruyun. Doğum tarihinizi arkadaşlarınız hariç kişilerden saklayın çünkü kredi kartı sahteciliğinde kullanılabilir. Annenizin kızlık soyadı gibi detayları da Facebook sohbetlerine konu etmeyin.

Bedavaya güven olmaz

Tanımadığınız kablosuz ağlara bağlanırken dikkatli olun. Otel lobileri gibi yerlerde tuzaklı ağlara girebilirsiniz.
Online hesaplarınızın her birinde farklı kullanıcı isimleri ve şifreler kullanmanız yararınıza olacaktır. Bir hesabı ele geçiren hacker hepsini birden ele geçirememiş olur.
İnternet üzerinde size bedava iPad, PlayStation 3 ya da bilgisayar, otomobil ve tatil vadeden reklamlara tıklamayın. Büyük bir markanın adı kullanılarak bile sahtecilik yapılabilir.