Dünyanın bir numaralı çip üreticisi Intel, McAfee'yi hisse başına 48 dolar vererek 7,86 milyar dolara satın alacağını ve ödemeyi nakit yapacağını açıkladı.

Böylece Intel, dün New York Borsasındaki işlemlerde hisseleri 29,93 dolardan kapanan McAfee'nin hisselerine bu kapanış fiyatının yüzde 60 üzerinde fiyat verdi.
Intel'in açıklamasından sonra borsada işlemler başlamadan önce McAfee'nin hisseleri yüzde 58 artarak 47,42 dolara çıkarken, İntel'in hisseleri yüzde 2,5 düşerek 19,11 dolar oldu.
Intel ve McAfee yönetim kurulları anlaşmayı onaylarken, bu anlaşmanın McAfee'nin hissedarlarının ve düzenleyici kurulların onayını da alması gerekiyor.
California eyaletindeki Santa Clara merkezli Intel, güvenliğin, online bilişim işleminin temel unsurlarından biri olduğunu, ancak bugünün güvenlik yaklaşımının cep telefonları, tıbbi cihazlar, otomatik para çekme makinaları, otomobiller ve diğer yerlerde artan internet bağlantısı kullanılabilirliği için yeterli olmadığını açıkladı.
Şirket, yarının ihtiyaçlarını gidermek için yazılım, donanım ve hizmetleri birleştiren yeni bir yaklaşıma ihtiyaç olduğunu belirtti.
Intel Üst Yöneticisi (CEO) Paul Otellini, ''Geçmişte enerji tasarrufu performansı ve bağlanabilirlik bilişim işleminin ihtiyaçlarını tanımlıyordu, ancak güvenlik önemli olmaya başladı. Şimdi güvenlik insanların taleplerinin üçüncü ayağını oluşturacak'' dedi.
Dünyanın en büyük güvenlik teknolojisi şirketlerinden biri olan McAfee'nin geçen yıl geliri yaklaşık 2 milyar dolardı.
Geçen ay kurumsal müşterilerinin güçlü talebinden ötürü 26 Haziran'da sona eren ikinci çeyrekte 2,9 milyar dolar (hisse başına 51 sent) net kar ettiğini açıklayan Intel, böylece şirketin 42 yıllık tarihindeki en iyi çeyrek sonucunu elde etmişti.