Media-Saturn Grubu genişlemeye devam ediyor, Saturn Rusya’daki ilk mağazasını 7 Ekim 2010 gecesi Moskova’da açtı.

Teknoloji devi Saturn, büyük bir hızla genişlemeye devam ediyor. Saturn ilk mağazasını, 7 Ekim 2010 Perşembe gecesi, Rusya’nın başkenti Moskova’da kapılarını ülkenin en büyük alışveriş merkezinde açtı.

Saturn, sürdürdüğü rakipsiz yatırım ataklarına hız kesmeden devam ediyor. Rusya’nın en büyük eğlence ve alışveriş merkezi Vegas Mall’da, toplam 4.700 metrekare alanda kurulan Moskova Saturn’un açılışı, 7 Ekim gecesi 00:00’da gerçekleşti. Büyük küçük herkesin akın ettiği açılışta, özel indirimler ve kampanyalı ürünler müşterilerden yoğun talep gördü.

Rusya El Değmemiş Bir Pazar!

Media-Saturn Grubu Rusya’ya ilk kez 2006 yılında, ilk Media Markt mağazasını açtığında adım attı. Bunu, açılan 23 mağaza izledi. Bugün Moskova’da açılan ilk Saturn mağazasıyla, şirket Rusya’da halen iki perakende markası stratejisini başarıyla uyguluyor.

Media-Saturn Holding CEO’su Roland Weise yaptığı açıklamada “Rusya pazarında edindiğimiz deneyimler, buradaki tüketici elektroniği pazarının hâlâ el değmemiş bir pazar olduğunu göstermiştir. Geçtiğimiz 4 yıl içinde Media Markt’ın yerini başarıyla sağlamlaştırdık, şimdi sıra Saturn’da. Rusya genişlememizde bizim için en önemli pazarlardan biri.” dedi.

Media Markt gibi Saturn da düzenli bir büyüme kaydediyor. Son iki yılda Yunanistan, Lüksemburg, Türkiye ve İsviçre’de açılmış olan mağazaların ardından, Rusya’da açılan ilk Saturn mağazası, Moskova’nın güneydoğu bölgesinde çekici bir yerleşim bölgesinde bulunan Vegas Mall bünyesinde bulunuyor. 400.000 m2’lik bir alana yayılmış olan Vegas Mall, ülkenin en büyük alışveriş ve eğlence merkezi konumunda.

Saturn, Moskova’da açılan mağazası ile 14 ülkede 255 mağazaya ulaştı. Hizmet ağını hızla genişletmeye devam eden Saturn, yılsonuna kadar Voronezh şehrinde yeni bir mağaza açmayı planlıyor. Aynı anda çok sayıda var olan projeler devam ediyor.