Müthiş ikili için yolun sonu erken geldi!

İki devin bir araya gelip cep üretmesi herkesi heyecanlandırmıştı ama yolun sonuna çok erken geldi.

Bir süredir piyasada olan ve bir çoğu Windows Mobile işletim sistemi ile birlikte gelen Garmin-Asus markalı cep telefonlarını bundan böyle görme şansınız pek olmayacak. Büyük ümitlerle oluşturulan Garmin ve Asus ortaklığı, birkaç yeni modelin ardından, sessiz sedasız sona erdiriliyor. Bu ani kararın nedeni olarak, piyasaya sürülen modellerin istenilen pazar payını elde edememesi gösteriliyor.

Aslında iki isim de, bu ortaklıktan önce kendi ceplerini piyasaya sürüyordu. Garmin'in büyük ümitler bağladığı Nuviphone'u, ne yazık ki bir türlü kullanıcıların gözüne giremedi. Doğal olarak merkezinde GPS yeteneğini barındıran Nuviphone'un ardından Garmin, Asus ile ortaklık kurmaya karar vermişti. Bu ortaklıkta Asus donanımı sağlıyor, Garmin ise yazılım ve özellikle navigasyon konusunda destek veriyordu.

Bundan sonra ne olacağı konusunda ise herhangi bir bilgiye sahip değiliz. İki dev de kendi modellerini üretmeyi seçebilir ya da cep telefonu pazarından çekilebilir. Şimdilik tek bildiğimiz, bu ortaklığın 2011'in Ocak ayında tamamen sona ereceği.