Spor Toto Süper Lig'de şampiyonluk yolunda ilerleyen Trabzonspor, 27'inci hafta maçında düşme hattında yer alan Konyaspor'u konuk edecek. Son 15 maçta 10 galibiyete imza atan "Karadeniz Fırtınası" zor durumdaki rakibini avlayarak maç fazlasıyla ligin zirvesine yerleşmeye çalışacak. Konyaspor ise ligin tamamlanmasına 8 hafta kala alabildiğince çok puan alarak ligde kalabilmenin hesaplarını yapıyor.



TRABZONSPOR-KONYASPOR
Spor Toto Süper Lig 2010/2011 Sezonu 27. Hafta
2 Nisan Cumartesi Saat 19.00
Stadyum: Avni Aker
Hakem: Cüneyt Çakır

GÖZÜ ZİRVEDE
Spor Toto Süper Lig'de bugün sahasında Konyaspor ile karşılaşacak Trabzonspor, şampiyonluk yarışında yoluna yara almadan devam etmek istiyor. Fenerbahçe'nin averajla lider olduğu ligde ikinci sırada yer alan bordo-mavililer, Konyaspor engelini de kayıpsız geçmeyi ve maç fazlasıyla liderliği hedefliyor.
Ligde son 6 maçta 5 galibiyet, 1 beraberlik elde eden Karadeniz ekibi, Konyaspor maçını kazanması halinde ligde art arda 4. maçından galibiyetle ayrılmış olacak.

GÜNEŞ, KULÜBEYE
Trabzonspor'da, ligin 24. haftasındaki Beşiktaş maçında karşılaşmanın hakemi Tolga Özkalfa tarafından tribünlere gönderilen ve daha sonra PFDK'dan 2 maç ceza alan teknik direktör Şenol Güneş, Konyaspor maçıyla saha kenarındaki yerini alacak. En son ligin 23. haftasındaki Kayserispor maçında Hüseyin Avni Aker Stadı'nda sahaya çıkan Güneş, 1 ay sonra Trabzon'da kulübede bulunabilecek.

SAKAT VE CEZALILAR
Trabzonspor, bu önemli maçta sakatlığı bulunan ve sezonu kapatmış olan kalecisi Onur'dan yoksun olacak. Konyaspor'da ise 4 sakat 1 cezalı futbolcu bulunuyor. Barbaros Barut'un kadro dışı olduğu Konya'da, Salibasic, kaleci Orkun Uşak, Erdinç Yavuz ve Veli Acar takımlarından ayrı kalan isimler.

105 GÜNLÜK ÖZLEM
Trabzonspor, Konyaspor'u yenmesi halinde ligde 105 gün sonra Hüseyin Avni Aker Stadı'nda bir maç kazanmış olacak. Cezalı maçı ve 3 karşılaşmadaki beraberlikleriyle lige verilen ara, bu kadar uzun bir süre Trabzonspor'un evinde 3 puana hasret kalmasına sebep oldu. Ligde sahasında en son galibiyetini ilk yarının son haftasında 17 Aralık'ta Kardemir Karabükspor karşısında elde eden bordo-mavililer, ikinci yarıda sahasında Ankaragücü ile 1-1, Medical Park Antalyaspor ile 0-0, Kayserispor ile 3-3 berabere kalmıştı.

24'ÜNCÜ BULUŞMA
Trabzonspor ile Konyaspor, bu yapacakları maçla lig tarihinde 24. kez karşı karşıya gelecek. Bugüne dek iki takım arasında yapılan 23 maçta, bordo-mavililerin galibiyetlerde 11-6 üstünlüğü bulunuyor. 6 karşılaşmada ise taraflar sahadan beraberlikle ayrıldı. Trabzonspor, söz konusu maçlarda 36 kez rakip fileleri havalandırırken, kalesinde 27 gol gördü.

TRABZON'DAKİ MAÇLAR
Trabzonspor, Konyaspor ile Hüseyin Avni Aker Stadı'nda yaptığı maçlarda da rakibine üstünlük sağladı. Bordo-mavililer, bugüne dek sahasındaki 11 lig maçında 6 galibiyet, 4 mağlubiyet ve 1 beraberlik aldı.Trabzonspor, sahasında 21 gol atarken kalesinde 14 gol gördü. Ligin ilk yarısında iki takım arasında Konya'da yapılan maç Trabzonspor'un 2-1'lik üstünlüğüyle sonuçlanmıştı.

SON 4 MAÇTA 1 GALİBİYET
Trabzonspor, genel olarak Konyaspor karşısında üstün olmasına karşın sahasında son 4 sezonda 1 kez rakibini yenme başarısı gösterdi. 2005-2006 sezonunda 2-1 rakibine mağlup olan bordo-mavililer, 2006-2007 sezonunda ise 1-1 berabere kaldı. 2007-2008 sezonunda 1-0 sahadan galibiyetle ayrılan Karadeniz ekibi, geçen sezon ise 1-0 mağlup olmuştu.

KONYASPOR 117 GÜNDEN BERİ KAZANAMIYOR
Spor Toto Süper Lig'de sıkıntılı bir sezon geçiren Konyaspor, 117 günlük galibiyet özlemini Trabzonspor deplasmanında sonlandırmak istiyor.
Ligde en son 15. haftada, 5 Aralık 2010 tarihinde sahasında Gençlerbirliği'ni 2-1 yenen Konyaspor, bu haftadan sonra çıktığı 11 maçta 3 beraberlik, 8 yenilgi aldı. Bu periyotta sadece 3 puan kazanabilen yeşil-beyazlı ekip, kalesinde gördüğü 14 gole karşılık sadece 3 kez gol sevinci yaşadı.Alınan kötü sonuçların ardından puan cetvelinin alt sıralarına demir atan ve 2011 yılında henüz galibiyetle tanışamayan Konyaspor, 117 günlük kötü seriyi zorlu Trabzonspor deplasmanında sonlandırmak istiyor.