Trabzonspor, yurt dışı kampının finalini Bochum zaferiyle yaptı. Rakibini Colman´ın penaltı golüyle deviren Fırtına, evine 5 maçta 4 galibiyet 1 beraberlikle dönüyor.



STAT: Rewirpower Stadion
HAKEMLER: Thorsten Kinhöfer, Dirk Magenberg, Detlef Scheppe
VFL BOCHUM 1848: Heerwagen 5 – Pfertzel 4 (Dk. 46 Concha 5), Maltritz 5, Yahia 4 (Dk. 65 Mavraj 4), Fuchs 6 (Dk. 80 Bönig 4) - Azaouagh 5 (Dk. 65 Freier 5), Imhof 5 (Dk. 46 Johansson 5), Dabrowski (Dk. 75 Ono 4), Epalle 6 - Sestak 5 (Dk. 65 Dedic 4), Klimowicz 5 (Dk. 46 Hashemian 4)
TRABZONSPOR: Sylva 6 – Serkan 7, Giray 6, Egemen 6, Cale 6 – Tjikuzu 7 - Barış 4 (Dk. 65 Alanzinho 5) , Colman 7 (Dk. 86 Tayfun 5), Selçuk 5, Engin 7 (Dk. 82 Zafer ) – Gökhan 4 (Dk. 65 Umut 5)
GOLLER: Dk. 54 Colman (Trabzonspor)
SARI KARTLAR: Dk. 28 Engin Baytar (Trabzonspor), Dk. 63 Azaouagh (Bochum)
KIRMIZI KART: Dk. 85 Cale (Trabzonspor)


Kampın en her açıdan en ‘ciddi’ maçıydı ve ‘ciddiyet’ bizi stat kapısında karşıladı. Özel karşılaşmaya ‘Şampiyonlar Ligi Finali’ muamelesi, tribüne çıkmamızı hayli geciktirdi. Neyse ki maç başladı, kafalar dağıldı. Beklenen olmuş; rakibin ismi, seyircinin cismi Trabzonlu futbolcuları motive etmişti. Bazı istisnalar dışında heyecanlı ve istekliydi Trabzon. Uzun kamp periyoduna rağmen boğuştu, bazen fazla agresif oldu, ikisi direkte patlayan pozisyonlar da verdi ama iyi sinyaller de göndermeye devam etti.

Gökhan ‘fırsatı’ kaçırdı
Sadece ilk 15 dakika pek iyi geçmedi. Bochum, bu kısa sürede 3-4 kez kaleyi yoklayıp tehlike yaratırken, Trabzonspor’un ‘ortama’ alışması çok uzun sürmedi. Sonra rakibi karşılamayı bırakınca ‘kanat’ çırpmaya başlayan Fırtına, ilk akınını yine böyle bir etkinlikten üretti.
Hem hücum hem de orta alanda etkin rol oynayan Cale’nin bu ortasını ve hemen ardından Tjikuzu’nun nefis ara pasını harcayan Gökhan bir de karşı karşıya pozisyonu gol yapamayınca gurbetçiler patladı. Zaman zaman futbolu ‘ek iş’ gibi yapan Gökhan’ın durgunluğu ikinci bölümde de sürünce Broos, hücuma Umut’la heyecan kattı.




İyiler çoğunluktaydı
İkinci bölümde Bochum oyuna neredeyse yeni bir kadro ile devam ederken, Trabzon ‘nizami’ değişim sayısını aşmadı. Bu kez kanattan değil, göbekten gelişen organize atakta penaltı golüyle maçı kazanan Trabzonspor, gurbetteki sevenlerine güzel bir ‘veda’ hediye etti, evdekilere de ‘Fırtına geliyor’ dedi. Kampın özetini kamp değerlendirmemize saklarken, dünü özetlemekte fayda var. Bir kere Broos özel durumlar hariç kalabalık orta sahada ısrarcı olacağını gösterdi. Böylece topa daha çok sahip olarak hem toplu hem de topsuz anlarda hücumda çoğalmayı planlayan Belçikalı’nın ekibe getirdiği dinamizmin tek eksiği skor üretimiydi. Tjikuzu ve Engin takıma ısındığını, Serkan profesyonelliğini, Giray formayı ne kadar istediğini gözler önüne serdi. Sylva’nın deneyimi savunmayı da rahatlatırken, Alanzinho ve Umut, sahada kaldıkları kısa sayılabilecek sürede iyi niyetli ve çalışkandı. Colman ve Selçuk, oyunda ‘var olma’ sürelerini artırmayı başarırlarsa Broos’tan da formayı almış olurlar.


Trabzonspor’un kamp performansı
Trabzonspor-Homberg: 3-0
Trabzonspor-S.Liege: 1-0
Heerenveen-Trabzonspor: 2-2
Trabzonspor-Maastricht: 3-1
Bochum-Trabzonspor: 0-1

fanatik.ekolay.net