Kayserispor maçının kahramanlarından Selçuk İnan, FANATİK'e konuştu: Geçen senenin gerisindeyiz ama her şey bitmedi. Bir seri yakalarsak farkı kapatır, yine üst sıralara oynarız. Bu kadro 3. olandan daha iyi.



Geçtiğimiz sezon teknik direktör Ersun Yanal’ın vazgeçilmezlerinden biri olan, yeni dönemde ise bazı karşılaşmalarda yedek oturan Selçuk İnan, Trabzonspor için ne kadar önemli bir futbolcu olduğunu son oynanan Kayserispor mücadelesinde bir kez daha tekrarladı. Oyunun 29. dakikasında sahaya giren ve ikinci Trabzonspor golünün asistini yapıp, karşılaşmanın genelinde de müthiş bir performans ortaya koyan genç yıldız, Hugo Broos’a da mesajını yolladı. Başarılı oyuncunun tek mesajı elbette hocasına değildi. Selçuk İnan, FANATİK aracılığı ile Bordo-Mavili taraftarlara da seslendi.

‘Geçen sene oynadım’

Zaman zaman yedek kalmanın kendisini etkileyip etkilemediğini sorduğumuz Selçuk İnan, “Elbette yedek kalmak her oyuncunun zoruna gider. Ancak bunu sorun etme hakkımız yok. Sonuçta hocamızın takdiridir. Zaten sadece 2 maç kaçırdım, o da performansıma bağlı değildi. Diyarbakır maçı öncesinde zehirlendim, Galatasaray maçında ise hastaydım. Tabii ki, burada hocaların bakış açısının da önemi var. Geçen sezon da hastaydım ama oynatıldım. Şimdiki hocamız ise bunun formumu etkileyebileceğimi düşünerek böyle bir takdir kullandı” ifadelerini kullandı.

‘Mesajları alıyoruz’

Konu hastalık ve sakatlığa gelince geçen sezon bu tip problemlerin hiç yaşanmadığını hatırlatmamak da olmazdı. İşte Trabzonspor’un genç oyuncusunun bu durumla ilgili yorumu: Bunun altında bir şey aramak doğru olmaz. Üst üste gelmesinin tek açıklaması tesadüftür. Hangi futbolcu bilerek hastalanmak ya da sakatlanmak ister! Tabii ki hocamız dahil herkesin açıklamalarından üzerimize almamız gerekenleri alıyor, buna göre hareket etmeye çalışıyoruz. Sonuçta herkes profesyonel.

‘Daha çok erken değil mi?’

Trabzonspor’un 10. hafta itibariyle ciddi bir avantaj yitirdiğini ama bunun büyük bir umutsuzluğa yol açmaması gerektiğini de sözlerine ekleyen Selçuk İnan, “Üç puanlık sistem göz önüne alındığında imkansız yoktur. Fenerbahçe’yi zirveye taşıyan seri galibiyetleri oldu. Biz de bunu başarırsak bulunduğumuz konum bir anda değişebilir. Evet, daha çok şanssızlıktan ve bazen de beceriksizliklerden önemli kayıplar yaşadık. Tabloya bakarsak geçen sezon daha iyiydik ama 10. hafta havlu atmak için de şampiyon belirlemek için de erken. Takviyelerle güçlenen, birbirini artık daha iyi tanıyan kadromuzun geçen sezondan daha güçlü olduğu inancındayım” iddiasında bulundu.

‘Bari maç sonunu beklesinler’

Bordo-Mavili taraftarların en çok sevdiği isimlerden biri de olan Trabzonspor’un orta sahadaki etkili ismi noktayı şu cümlelerle koydu: Biz her zaman için taraftarlarımıza hak veriyor, onları anlamaya çalışıyoruz. En azından tepki için maç sonunu beklemelerini, karşılaşma içinde hep destek vermelerini istiyoruz. Buna son Kayseri maçı iyi bir örnektir. Takım olarak inanıyoruz, onların da bize inanması lazım. Beşiktaş maçı hem iyi bir fırsat hem de belirleyici sınavlardan. Artık sadece onu düşünüyoruz.