Onlar'a her yer Trabzon!

Brezilya'nın Rio De Janeiro kentinin Villa Da Panhe mahallesindeki bir grup gencin, 2005 yılında kaleci Jefferson'un transferiyle tanıdığı Trabzonspor'a duydukları sevgiyle, "Trabzon VP" adlı bir takım kurdukları bildirildi.

18 Kasım 2009 , 10:40



Bordo-mavili kulübün tercümanı Halil Yazıcıoğlu, Brezilyalı oyuncu Alanzinho'dan öğrendiği ve hakkında bilgiler derlediği Trabzon VP takımına, Trabzonspor Dergisi'nin bu ayki sayısında yer verdi.
Yazıoğlu'nun derlemesine göre, yaklaşık 6 ay önce takım kaptanı Leo Reixach tarafından kurulan takımda, 20 amatör futbolcu yer alıyor. Mahallenin adının Vila De Penha olmasından hareketle, ''Trabzon VP'' adı verilen takım, bordo-mavi renkli formayla mücadele ediyor.
Romario, Vanderlei Luxemburgo, Carlos Alberto, Dinamite ve Adriano gibi önemli oyuncuların çıktığı Vila De Penha mahallesinin, köklü bir futbol geleneğinin bulunduğu, ''Trabzon VP'' takımın da çıktığı ilk 9 karşılaşmada, sahadan galibiyetle ayrıldığı belirtildi.

Son maçlarındaki galibiyetlerini 8-2'lik skorla alan takımın kurucusu ve kaptanı Leo Reixach, dergiye verdiği röportajda, 23 yaşında ve çok büyük bir futbol fanatiği olduğunu belirterek, ''Rio'da oturuyorum, sıkı bir Botafogo taraftarıyım. Alanzinho, belki çok kızacak ama onun yetiştiği takım olan Flamengo'yı hiç sevmem. Küçüklüğümden beri hep bir kaleci olmayı hayal ettim ve kendime idol olarak Jefferson'u aldım. Botafogo'da oynadığı dönemde ona karşı büyük bir sevgim vardı ve 2005 yılında onun Trabzonspor'a transfer olmasıyla birlikte Trabzonspor'u yakından takip etmeye başladım. O günden beri de bordo-mavi renklerin peşini hiç bırakmadım'' ifadelerini kullandı.
Brezilya'da Türkiye liglerinden bahsedildiğini ifade eden Leo Reixach, sözlerini söyle sürdürdü:

''Bizim buralarda hep Türkiye liglerinden bahsedilir, fakat Trabzonspor'un adı hiç anılmazdı. Bizim takım kurulduğundan beri etrafımızdaki herkes, gıyabında da olsa Trabzonspor'u tutar oldu. Hatta ben, artık Botafogo maçlarında bile üzerime giydiğim Trabzonspor formamla gidiyorum. Arada sırada da arkasında, '20 Gökdeniz' yazılı Türk Milli Takımı formamı giyiyorum. Arkadaşlarım 'Sen de bu işi çok abarttın, Botafogo'yu unuttun Trabzonspor'u tutar oldun' demeye başladı.''
-''TOULOUSE'A ELENMEMİZ BENİ KAHRETTİ''-

Trabzonspor'un taraftarlar sitesinden Bordo-mavi.net'in forumundaki tartışmalara İngilizceye döndüğünde katılmaya çalıştığını söyleyen Leo Reixach, ''Fransa'daki Toulouse maçında galip gelmiş olmamıza rağmen elenmemiz beni kahretti. Çünkü UEFA'da epey yol kat edebileceğimizi düşünüyordum ama umarım ligde başarılı oluruz da bu hayal kırıklığını telafi ederiz. Günün birinde Trabzon'a gelerek Hüseyin Avni Aker Stadı'nın çimlerinde bordo-mavili formayı görmek istiyoruz. Gelmek için can atıyoruz. Fakat uçak biletine yetecek kadar paramız yok'' dedi.
-KENDİ YOK AMA ''İZ'' BIRAKTI-

Brezilyalı kaleci Jefferson, Botafogo'dan, 2005-2006 sezonu öncesi Trabzonspor'a transfer olmuştu. O dönem, transferine karşı çıkan Botafogolu taraftarların kulüp binasına yürüdüğü haberleri çıkmış, Jefferson'un da Trabzonspor'un da uzun süre kaleci sorunu yaşamayacağı açıklanmıştı.

Ancak, Trabzonspor'un istediği verimi alamadığı Jefferson, 2008-2009 sezonunda Konyaspor'a transfer oldu. Bu kulüpte de istikrarı yakalayamayan Brezilyalı kaleci, tekrar eski kulübü Botafogo'ya döndü.

Ajansspor