Turkcell Süper Lig'in 19. haftasında Trabzonspor, ligin ilk yarısında Avni Aker'de 2-1 yenildiği Diyarbakırspor'u, deplasmanda aynı skorla 2-1 yenerek, kupa ve ligde oynadığı üst üste 5. maçını kazandı.


Turkcell Süper Ligi'nde Diyarbakırspor-Trabzonspor karşılaşması centilmen bir havada başladı.
Diyarbakır'a gelen Trabzonspor kafilesini havaalanında karşılayan Diyarbakırsporlu yöneticilerin bu davranışının ardından, Diyarbakır Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Trabzon Valisi Recep Kızılcık ve Trabzonsporlu yöneticiler onuruna dün akşam bir yemek verdi.
Kızılcık ve Trabzonspor yöneticileri, bu sabah da birlikte tarihi Hasanpaşa Hanı'nda kahvaltı yaptılar.
Havanın soğuk olması nedeniyle karşılaşmayı Diyarbakır'dan ve bölgeden yaklaşık 7 bin taraftar izledi. Diyarbakırspor'da cezalı Erdinç ile sakatlığı devam eden Ayman yer almadı.
Karşılaşmadan önce her iki takımın futbolcuları el ele tutuşarak taraftarları selamladı.

İLK YARI
İki takımın sezonun ilk yarısında Avni Aker'de oynadığı karşılaşmayı Trabzonspor 2-1 kaybetmişti. Bordo-mavililer bu mücadeleye hem yakaladıkları iyi havayı sürdürmek, hem de rövanşı almak için çıktılar.


Şenol Güneş'in takımın başına geçmesinden sonra daha istekli ve hırslı bir yapıya bürünen bordo-mavililer, maça hızlı başladı.
İlk 15 dakikada Diyarbakırspor üzerindeki baskısını artıran Karadeniz temsilcisi, Alanzinho, Umut, Engin gibi hızlı futbolcularla rakip kalede etkili olmaya çalıştı. Daha çok Diyarbakır savunmasını ortadan delmeye çalışan konuk ekip, verkaçlarla Diyarbakırspor'u bunalttı.


Üst üste gelişen ataklar sonucunda Engin Baytar'ın seken topa düzgün bir vuruş yaparak golü atması gecikmedi ve Trabzonspor 17. dakikada 1-0 öne geçti.


Bu dakikadan sonra Diyarbakırspor kendini göstermeye başladı. yaklaşık 5 dakikalık bir periyotta bordo-mavilileri abluka altına alan ev sahibi, Trabzon defansının ve kaleci Onur'un büyük hatasında fileleri havalandırdı ve eşitliği yakaladı.
Golü bulduktan sonra tekrar kontraatak futboluna dönen Diyarbakırspor, Trabzonspor'u geride karşıladı. Bordo-mavililer ise güzel futbolunu sürdürdü ve 39. dakikada yine Engin'le golü buldu ve 2-1 öne geçti. Karadeniz temsilcisinin presli futbolu karşısında bunalan Diyarbakırspor ortaya koyduğu futbolla vasatı aşamadı ilk yarıda.

İKİNCİ YARI
İlk yarıya damgasını vuran Trabzonspor'un hızı, ikinci yarıda biraz kesildi. Diyarbakırspor daha dirençli ve sert bir oyun ortaya koydu.
Ziya Doğan yaptığı değişikliklerle orta alanı kuvvetlendirerek takımının direncini artırdı. Şenol Güneş de ilk yarıda çok yorulan Engin ve Colman'ı çıkarıp, Ceyhun Gülselam ve ara transferde takıma katılan Sezer'i oyuna alarak rakibine karşılık verdi.
Bu dakikalardan sonra mücadelenin büyük bir çoğunluğu orta alanda geçti. Diyarbakırspor yakaladığı sınırlı sayıdaki pozisyonu değerlendiremezken, bordo-mavililer de rakibi gibi pozisyonları cömertçe harcayınca skoru her iki ekip de değiştiremedi ve maç 2-1 Karadeniz temsilcisinin üstünlüğüyle bitti.

EGEMEN VE ENGİN CEZALI
Trabzonspor'un defansında görev yapan Egemen Korkmaz ve sahada kaldığı süre içerisinde maça damgasını vuran Engin Baytar sarı kart cezalısı durumuna düştü. Önümüzdeki hafta bordo-mavililerin oynayacağı Manisaspor karşılaşmasında iki futbolcu görev yapamayacak.

RÖVANŞ TRABZONSPOR'UN
Ligin ilk yarısında Avni Aker'de oynanan karşılaşmada sahadan 2-1'lik mağlubiyetle ayrılan Trabzonspor, bu kez sahadan 3 puanla ayrılarak rövanşı almış oldu. Trabzonspor, elde ettiği galibiyetle puanını 33'e çıkarttı.

ENGİN BAYTAR FARKI
Bu akşam Trabzonspor'un en iyileri arasında olan Engin Baytar, görev yaptığı süre içerisinde Diyarbakırspor savunmasını kanatlardan geliştirdiği ataklarla bunalttı. Yakaladığı pozisyonlarda attığı iki golle de güzel futbolunu süsledi.

ÜST ÜSTE 5. GALİBİYET
Son olarak 23 Aralık'ta Galatasaray'a Türkiye Kupası mücadelesinde mağlup olan Trabzonspor, sonrasında iyi bir çıkış yakaladı. Bordo-mavililer, Galatasaray yenilgisinden sonra çıktığı son 5 karşılaşmayı da kazanarak galibiyet serisini sürdürmeyi başardı.

DİYARBAKIRSPOR: 1 - TRABZONSPOR: 2

Stat: Diyarbakır Atatürk
Hakemler: Mustafa Kamil Abitoğlu, Serkan Akarca, Orkun Aktaş

Diyarbakırspor: Gökhan, Abdullah, Celaleddin, Ümit (Dk. 46 Burak Karaduman), Diallo, Basem Abbas, Barış, Adnan (Dk. 69 Musa Büyük), Tjikuzu (Dk. 46 Erhan Şentürk), Djite, Tazemeta
Teknik Direktör: Ziya Doğan
Yedekler: Osman, Erhan, Erdal, İbrahim, Martinovic, Burak, Musa

Trabzonspor: Onur, Ömer, Egemen, Giray, Ferhat, Selçuk, Colman (Dk. 73 Sezer Badur), Serkan, Engin (Dk. 61 Ceyhun Gülselam), Alanzinho (Dk. 91 Song), Umut
Teknik Direktör: Şenol Güneş
Yedekler: Tolga, Song, Sezer, Zafer, Barış Memiş, Ceyhun, Gutierrez
Goller: Dk. 17 ve 38 Engin Baytar (Trabzonspor); Dk. 23 Tazemeta (Diyarbakırspor)
Sarı Kartlar: Basem Abbas (Diyarbakırspor); Egemen Korkmaz, Engin Baytar (Trabzonspor)