World Of Warcraft - Dünyalar

Orijinal WoW Azeroth olarak adlandırılan göreceli olarak oldukça büyük bir dünyada geçmektedir. Bu dünya Kalimdor ve Eastern Kingdoms adı verilen iki büyük kıtadan oluşmaktadır.

NOT: Eastern Kingdoms aynı zamanda Azeroth adıyla da anılmaktadır. Yani Azeroth, hem kıtanın, hem de dünyanın adıdır.

Kalimdor: Oyundaki orijinal ırklardan Orcların, Taurenlerin, Trollerin, Night Elflerin ayrıca The Burning Crusade ek paketi ile oyuna dahil edilen Draeneilerin başlangıç noktaları ve başkentleri bu kıtadadır. Bunlar Orgrimmar (Orc, Troll), Thunder Bluff (Tauren), Darnassus (Nightelf), Exodar (Draenei)'dır. Dolayısıyla bu sayılan ırklardan bir karakterle oynayan oyuncular ilk gelişim süreçlerini bu kıtada geçirmektedirler. Orijinal Kalimdor kıtası 17 bölgeden oluşurken The Burning Crusade ek paketiyle kıtanın kuzeybatısında bir ada üzerinde 2 bölge daha eklenmiş ve 19 bölgeye çıkmıştır.

Eastern Kingdoms: Orijinal oyundaki ırklar olan Human, Dwarf, Gnome, Undead ve The Burning Crusade ile eklenen Blood Elf'lerin başlangıç noktaları ve başkentleri bu kıtadadır. Bunlar da Undercity (Undead), Silvermoon City(Blood Elf), Stormwind (Human), Ironforge (Dwarf, Gnome)'dur. Aynı şekilde bu ırkları seçen oyuncularda gelişimlerinin ilk aşamalarını çoğunlukla bu bölgede tamamlamaktadırlar. Orijinal kıta 21 bölgeden oluşurken The Burning Crusade ile eklenen Blood Elf'lere ait yeni 2 bölge eklenmiş ve böylece bu kıtadaki bölge sayısı da 23'e çıkmıştır.

The Burning Crusade genişleme paketi ile oyunun ana dünyası olan Azeroth dışında orc'lar ve draenei'lerin anavatanı olarak görülen Outland adında yeni bir dünya eklenmiştir. Başka bir boyutta yer alan bu dünya azeroth gibi geniş kapsamlı bir dünya olarak değil, daha çok başka parçalanmış bir dünyadan arta kalan boşlukta asılı kalmış kara parçaları olarak betimlenmiştir. Outland dünyası 7 bölgeden oluşmaktadır. Azeroth ile Outland dünyaları arasındaki geçiş Azeroth tarafında Eastern Kingdoms'da Blasted Lands bölgesinde, Outland tarafında ise Hellfire Peninsula bölgesinde yer alan bir geçit ile sağlanmaktadır. Outland dünyasındaki içerik zaten belli bir seviyeye ulaşmış oyunculara yönelik olduğundan Outland'de herhangi bir ırkın başlangıç bölgesi veya ana şehri yer almamaktadır. Ancak Outland'de Terokkar Forest bölgesinde yer alan ve oldukça büyük olan Shattrath şehri tüm ırklar açısından ortak bir şehirdir. Ayrıca bu şehir Outland'in en büyük şehridir.

Northrend: Wrath of the Lich King versiyonunda gelen bu kıta ünlü Frozen Throne(Donmuş Taht) ve Lich King Arthas'a ev sahipligi yapmaktadir. Yeni raid ve dungeonlar bulunmaktadır. Bu kıta Azeroth Dünyasındadır. Bir nevi büyücülüğün baş kenti olan Dalaran burdadır. Wrath of the lich king genişleme paketiyle oyuna dahil edilen Death Knightlar bu kentte oyuna başlar.