NOTUNGEON 3.1 PATCH İLE YENİ GELMİŞTİR.
Ulduar'ın ürkütücü atmosferine hoşgeldiniz. Bu haberi okuyorsanız motorsiklet kullanıp, mızraklar fırlatıp, bossun önce sağ sonra sol kolunu keseceğiniz kombatların tam ortasındasınız demektir. Sakin olun, panik yapmayın... Biz de farkındayız henüz internette boss taktiklerinin İngilizcelerini bulmak bile oldukça zor. Ama NERD olarak ilk Türkçe Ulduar Guide'ı yayınlayarak işinizi kolaylaştırmak adına elimizden geleni yapıyoruz.
Flame Leviathan

* HP:30.000.000
* Flame Vents: 50yard mesafede bulunan herkese bir güzel her saniye 3k fire damage vuruyor. 10sn sürüyor.
* Battering Ram: Hedefteki kişiye Ram yapıyor yani ittiriyor, yüzde 100 weapon damage vurup o hedefin 20sn boyunca yüzde 50 daha fazla damage almasını sağlıyor ve hedefe knockback yapıyor.
* Gathering Speed: Hızını %5 arttırıyor ve 10dk sürüyor. 20 kere stacklenebiliyor. Circuit Overload yapılarak bu buff sıfırlanabiliyor.
* Turrets: Bu bossta 4 adet turret bulunuyor.Demolisherda bulunan oyuncular direkt olarak buraya fırlatılabiliyor ve burada bu turretleri kesip Bossa debuff veriyorlar. (Circuit Overload) Leviathan stun oluyor ve 10 sn boyunca yüzde 50 daha fazla damage alıyor.
* Rockets: Boss raide sürekli olarak roketler fırlatıyor ve bu roketler 700 vuruyor. (1-2 sn de bir boss bu özelliği kullanıyor.)
Araçlar
Bu savaşta araçlar kullanacağız. Kullanılan araçların HP sini sizing sahip olduğunuz itemlerin lvlları belirliyor.
Salvaged Siege Engine:

1 yolcu taşıyabiliyor ve kuleleri yıkıp Bossu kitelamaya yardımcı oluyor.

Sürücü Özellikleri:

* Ram: 40 energy harcıyor ve önündekilere 22501 - 27501 dmg vuruyor ve onları geriye fırlatıyor. Ayrıca binalara da 2850 - 3150 siege dmg vuruyor.

* Electroshock: 25 yarddaki ve önündeki(Shockwawe/Cone of Cold gibi) herkesi çarpıyor ve 4sn boyunca yapılmakta olan büyüyü engelleyip o büyü türünden bir daha yapılmamasını sağlıyor. 20 energy 10sn Cooldown.
* Steam Rush: Kısa süreliğine kullanılan bir NOS misali araç gaza geliyor ve önündeki herkese siege damage vurarak ve onları geri iterek ileriye atılıyor. 70yd range 40 energy 15sn Cooldown

Yolcu Özellikleri:

* Anti Air Rocket: Direkt olarak ileriye bir roket atıyor ve bu roket 100yard gittikten sonra 10 yarddaki herkese hasar vererek patlıyor. 0.25 sn Cooldown
* Fire Cannon: Top atışı yapıyor. 20 energy 10-70 yd arası.
* Shield Generator: Bir kalkan açıp, Fiziksel, Fire, Frost, Arcane hasarın belli bir bölümünü absorb ediyor. 5sn sürüyor. 1dk Cooldown

Salvaged Demolisher:

Yavaşça hareket eden faka menzili fazla olup yolcularını mancınıkla fırlatabilen makina. 1 yolcu taşıyor. Yolcusunun yerden madenleri alıp yüklemesi gerekiyor.

Sürücü Özellikleri:

* Hurl Boulder: Kocaman bir kaya atıyor ve 8yarddaki herkese 27k ile 33k arasında bir damage vuruyor. 10-70 yard
* Hurl Pyrite Barrel: Uzaklara mavi bir maden varili atıyor. Damage yapıyor fakat mermiden gidiyor. 10-70 yard
* Ram: Önündekileri itip geriye fırlatıyor ve 19k ile 21k arasında vuruyor. Ayrıca binalarada 2160 – 2640 siege dmg vuruyor. 4sn Cooldown.
* Launch Passenger: Yolcuyu havaya fırlatıyor.

Yolcu Özellikleri:

* Mortar: Minyatür bir patlama yapıp, Hedefteki alandakilere fire dmg vuruyor. 1sn Cooldown.
* Anti Air Rocket: Direkt olarak ileriye bir roket atıyor ve bu roket 90yd gittikten sonra 10 yd daki herkese hasar vererek patlıyor.
* Grab Crate: Hedeflenen kutuyu zincir ve pençeyle alıyor.
* Increased Speed: Motora likit pyrite enjekte ediyor ve 20 sn boyunca yüzde 100 daha hızlı hareket ediyor. NOS u kim sevmez ki.
* Load into Catapult: Kendini mancınga koyup mermi yerine kullanmak.

Salvaged Chopper:

Çok hızlı ve çevik bir motor. 1 yolcu taşıyabiliyor.
Sürücü Özellikleri:

* Speed Boost: 5sn boyunca yüzde 100 hız artışı.
* Sonic Horn: Motorun önüne hasar dalgası gönderiyor ve 35 yard dakilere 6300 – 7700 vuruyor. (Yine Cone of Cold veya Shockwave gibi çalışıyor.)
* Tar: Yere bir zift kütlesi bırakıyor ve 45 sn boyunca 10 yard daki düşmanların hızlarını azaltıyor. Bu zift yakılabiliyor ve 45sn sürüyor. 15 sn Cooldown.
* First Aid Kit: 4sn de yolcunun HP sini dolduruyor. 1 dk Cooldown.
Ignis The Furnace Master

HP:24.000.000

* Flame Jets: Bütün oyuncuların altından ateş fırlatıp 8483 – 9517 fire dmg vurup herkesi havaya atıyor ve 8sn boyunca büyü yapması engelliyor. Buna ek olarak oyuncular 8sn boyunca her sn 2k dmg almaya devam ediyor.
* Scorch: Önündeki herkesi yakıyor ve her yarım saniyede 3770 – 4230 fire dmg vuruyor. Bu özellikten sonra yerde ateş kalıyor ve bu ateş her sn 7540 – 8560 fire dmg vuruyor 13 yarddaki herkese. Bu ateşin içindeki add ler gelişiyor ve öldürülebilir hale geliyor.
* Slag Pot: Raidden random birini alıp Bossun yanına alıyor. Oyuncu saldıramıyor ve her sn 7.5k fire dmg alıyor ve 10sn sürüyor. Eğer oyuncu ölmezse yüzde 150 haste rating alıyor. (Tabii belli bir süre boyunca.)
* Strength of the Creator: Bossun damage ı her add çıktığında(Iron Construct) %15 artıyor. 99 stacke kadar gidebiliyor.
Bu bosstaki en önemli olay addleri kesmek ve addleri kesmenin belli aşamaları var. Addleri öncelikle Scorch dan sonra çıkan ateşle ısıtıcaz. Bu ısıtma add 20 stack alana kadar devam edicek. 20 stack den sonra Molten hale geçicek ve her sn etrafındakilere fire dmg vurucak ve haste i yüzde 100 artacak. Bu addlerin acilen suya götürülmesi lazım. Suda iken addler çözülecek ve 5k dmg aldıklarında patlayacak ve 10 yard yakındakilere 18k ile 21k arasında bir fiziksel hasar vericek fakat bu hasar armoru yok sayıyor.
Razorscale

* Devouring Flame: Bir hedefe lav bombası atıyor ve 8k ile 10k arasında dmg vuruyor. Bunun yanında ateş alanında duran herkese her sn boyunca 8k ile 10k vurmaya devam ediyor. 25sn sürüyor yerdeki ateş.
* Fireball: Atılan hedefe 12k ile 14k arasında fire dmg vuruyor.

Boss combatında dwarflar olucak kuleleri onarmaya çalışan. Biz de bunları koruyacaz ilk başta. Bu sırada ateşte durmamak çok önemli. DPS ye çok abanmak pek bir fayda vermiyecektir. Bu dwarflar kuleleri bitiridiğinde tıklanarak bossa birer mızrak atıcak. Tüm kuleler bitip tüm mızraklar atıldığında Boss yere düşecek ve belli bir süre stunda kalıcak. Stun sonrasında herşey tekrardan başlayacak. Yüzde 50 den sonra boss yere iniyor ve tankın onu alıp raidden uzaklaştırması lazım ve sevgili ejderhamız yeni özellikler kazanıyor.
* Flame Buffet: 1dk boyunca hedefin aldığı fire dmg 1500 artıyor. 99 kere stacklenebiliyor.
* Wing Buffet: 35 yarddakileri geriye fırlatıyor.
* Flame Breath: Önündeki ve 50 yd uzaklığa kadar bir ateş püskürtüyor ve 17.5k ile 22.5k arasında bir fire dmg vuruyor.
* Devouring Flame: Bir hedefe lav bombası atıyor ve 8k ile 10k arasında dmg vuruyor. Bunun yanında ateş alanında duran herkese her sn boyunca 8k ile 10k vurmaya devam ediyor. 25sn sürüyor yerdeki ateş.
XT-002 Deconstructor

HP:25.000.000

* Tympanic Tantrum: Her sn %10 damage veriyor.12sn sürüyor. Yakındakiler de dazed oluyor. (Void Reaver'ın depremi gibi.)
* Light Bomb: Hedefi güçle donatıyor ve yanındakileri 9sn boyunca 2k - 3k arasında yakıyor.
* Gravity Bomb: Bu ilk atıldığında bir debuff gibi gözüküyor. 9 sn sürüyor ve 9 sn nin sonunda 10 yarddaki herkesi içine emiyor ve 19 - 21k arası bir damage vuruyor.
Boss her yüzde 25 te yeni bir faza giriyor ve robotlar çıkaroyor. 3 tip robot mevcut.

* XM-024 Pummeler: Melee savaşçılar 3 temel özellikleri var. Off TAnk lar tarafından tanklanıp kesilmeli.
* XS-013 Scrapbot: Bunlar bossa koşuyor ve eğer bossa gelirlerse boss onları yiyip canını dolduruyor. Hızlıca öldürülmeliler.
* XE-312 Boombot: Bunlar canları yüzde 50 ye geldiğinde yanında (20 yard) düşman veya dost olan herkese patlayarak hasar veriyor.
The Assembly of Iron(Iron Council)

HP:30.000.000(Toplam)

3 Farklı Boss tan oluşuyor.Her boss indiğinde diğerleri yüzde 25 dmg buff alıyor.

Steelbreaker

* High Voltage: Her 3 sn 3k nature dmg veriyor.
* Fusion Punch: Yüzde 100 normal dmg ve üzerine 3 sn boyunca 8k nature dmg.
* Static Distruption1 Boss indiğinde açılıyor) Çevredekilere 7k vuruyor ve 20 sn boyunca nature dmg taken yüzde 50 artıyor.
* Overhelming Power + Meltdown: 25 sn boyunca dmg yüzde 200 artıyor ve 25 sn sonra erimeye başlıyor yanındakilere 29k ile 30k arasında vuruyor.


Stormcaller Brundir
Stun ve taunt yiyebiliyor. Son boss olarak bırakıldığında taunt immune oluyor.

* Chain Lightning: Klasik Chain Lightning. İlk hedefe 7400 - 8600 Nature dmg vuruyor ve her sekişinde yüzde 20 daha fazla vuruyor. Interrupt edilebiliyor.
* Overload: Tüm enerjisini 6 sn boyunca bir enerji yopu oluşturmaya odaklıyor. 6sn sonunda bu top patlıyor ve 30 yarddaki herkese 25k vuruyor.(Shadowlabs daki Murmur gibi.)
* Lightning Whirl(1 boss ölü): Dönerek raiddekilere rastgele şimşek atıyor ve 7k ile 8k arasında vuruyor. 5sn süren büyüyü yapmak için Boss channel olmak zorunda.
* Lightning Tendrils(2 boss ölü): Boss şimşek filizleri çıkarıyor ve havada birini hedef alıp dolaşmaya başlıyor ve çevresindekilere bu filizler her sn 5k vuruyor.
Runemaster Molgeim

* Rune of Power: 5 yarddaki herkesin(dost,düşman) hasarını yüzde 50 arttıran bir rün açıyor. 1dk sürüyor.
* Rune of Death(1 boss ölü): Raidden rastgele birine bunu atıyor ve o kişinin 13 yard yakınındaki herkese her yarım sn de bir 6k dmg vuruyor.
* Rune of Summoning(2 boss ölü): Rastgele birinin yanında bu rünü açıyor ve burdan periyodik olarak Lightnin Elemental çıkıyor. Bu elementaller birini hedef alıp ona doğru koşuyor ve ona değerse 30 yarddaki herkese 14k ile 16k arasında vuruyor.

Molgeim ve Steelbreaker ön taraftaki 2 köşede tanklanabilir. Ama Brundir mutlaka geride uzakta tanklanılmalı. Combat esnasında atılan power runelardan bosslar çıkarılıp oraya oyuncular gelip yüzde 50 bonus almalı. Tank Fusion Punch aldığında çok iyi heallanmalı ve debuff silinmeli. Bosslar öldükçe yeni büyüler ve yüzde 25 dmg buffı alıcaklar.Aynı şekilde devam edilip yeni özelliklere dikkat edilmeli. En kolay sıra Steelbreaker->Molgeim->Brundir olacaktır.
Kologarn

HP:15.000.000
Sol ve Sağ Kol:5.000.000

* Focused Eyebeam: Gözlerini raide odaklıyor ve 3 yd daki herkese 3700 - 4300 vuruyor.
* Overhead Smash: Boss resmen kafa atıyor : ) Boss tanka bir debuff bırakıyor yüzde 25 armor düşürüyor 45 sn ligine, 4 kere stacklenebiliyor ve 6.3k ile 6.6k arasında dmg vuruyor.
* Petrifying Breath: Eğer bossun melee range inde kimsecikler yoksa her sn 18k ile 21k arasında vurmak üzere bir büyü yapıyor ve kısacası wipe a sebep oluyor.
* Arm Sweep: Shockwave gönderip önündeki herkese 8k ile 10k arasında dmg vuruyor.
* Sol Kol Özelliği: Shockwave: Bütün odayı etkileyen ve 13k ile 16k arası nature dmg vuran bir büyü.
* Sağ Kol Özelliği: Stone Grip: Raidden rastgele bir işiye avucuna alıyor ve sıkmaya başlıyor. Burada sıkılan kişi ölene kadar veya 450k dmg yiyene kadar sıkmaya devam ediyor. Seçtiği kişinin ölmemesi için 450k heal alması gerekiyor. Her sn 5300 - 5600 arası dmg alıyor.
Boss hiçbir şekilde hareket ettirilemiyor. 3 tane tank olması lazım, boss, sağ ve sol kol için. Bu tanklar bossun verdiği armor debuffını rotasyonlu bir şekilde ayarlayıp yer değiştirmeliler. Tanklarda 1-2 debuff olduktan sonra değişim yapmaları gerekiyor. Sol kolu aoe dmg yaptıktan sonra hızlı bir raid fix ve sonrasında sağ kolu birini seçip sıkmaya başlayacak, healerlar bu sıkılan kişiyi heallamalı. Bir kol kesildikten sonra bir grup add gelicek ve hemen alınıp kesilmesi gerekiyor. Kesilen kol 60sn sonra yerine geri geliyor. Yani Karazhan daki opera eventi gibi hepsini art arta kesmek en mantıklısı olacaktır.
Ulduar'dan Resimler...





Artık Sabırsızlanmışsınızdır Sanırım.Haydi Hayırlı Raidler:)