Antivirüs firması AVG'nin açıkladığı rapora göre dünyanın en riskli ülkesi Türkiye!

144 ülkede AVG antivirüs programını yüklemiş olan 127 milyondan fazla bilgisayardan gelen verilerin değerlendirilmesiyle oluşturulan listede Siearra Leone, Nijer, Japonya, Togo ve Nambiya en güvenli ülkeler olarak sıralandı. Tabi Japonya dışındaki diğer 4 Afrika ülkesinde bilgisayar sayısının çok düşük olması da bu görüntünün oluşmasında etkili oldu.

En riskli ülkeler sıralamasında ise birinciliği biz alırken ikincilik kürsüsünde komşumuz Rusya yer aldı. Hemen ardından bir diğer komşumuz Ermenistan gelirken dördüncü sırada yine komşularımızdan Azerbaycan'ı gördük. Beşinci en riskli ülke neyse ki komşumuz olmayan bir ülke olan Bangladeş oldu!

Raporu yorumlayan Roger Thompson, "Virüsler ülke sınırlarına gelince vize kontrolü için durmazlar, yollarına devam ederler" derken eldeki verilerin yine de çok önemli olduğunun altını çizdi.

Türkiye'den yasadışı içeriğe ulaşmak isteyenlerin ve dosya paylaşım servislerini kullananların sayısının çok olmasının yanı sıra internet kafe kullanımının da yoğun olmasının bizi listenin ilk sırasına yerleştirdiği tahmin ediliyor.

Türkiye'de her 10 kullanıcıdan biri web saldırısına maruz kalırken Japonya'da ancak 403 kullanıcıdan biri saldırıya maruz kalıyor.

Tayvan (248 kullanıcıda 1), Arjantin (241 kullanıcıda 1) ve Fransa (224 kullanıcıda 1) listede güvenli olarak geçen ülkelere örnek olarak verilebilir.

ABD'de 48 kullanıcıdan biri saldırıya maruz kalırken Avrupa ortalaması ise 78 kullanıcıda 1 şeklinde ortaya çımış.