Getty Images

Andre Villas-Boas yönetimindeki Chelsea, bu sezon Premier Lig'e yükselen, ligin yeni takımı Swansea City ile kendi sahasında karşı karşıya geldi.

Torres kendine geliyor mu derken...


Mike Dean'in düdük çaldığı karşılaşmaya Chelsea, oldukça iyi ve organize bir giriş yaptı. Seyircisinin önünde sürpriz yaşamak istemeyen Chelsea, henüz 15. dakikada Raul Meireles'in şutu ile gole yaklaştı ancak kaleci başarılı oldu. 29. dakikada ise Chelsea'nin golü geldi. Ramires ve Meireles'in Swansea yarı alanında yaptığı kısa pasların ardından yeni transfer Juan Mata, ceza alanı içindeki Fernando Torres'i gördü. Yıldız oyuncunun ceza sahası içinden yaptığı vuruş filelerle buluştu ve ev sahibi takım 1-0 öne geçmeyi başardı. Bu golden sonra da kontrolü bırakmayan maviler, 36. dakikada farkı ikiye çıkarmayı başardı. Petr Cech'ten başlayan atakta seri ve düzgün paslarla Swansea kalesine ileryen Chelsea en son ceza alanının sağında topla buluşan Ramires'in düzgün vuruşu, durumu 2-0 yaptı. Takımı adına gol atan Torres, 39. dakikada yaptığı kötü faul neticesinde karşılaşmanın hakemi tarafından kırmızı kartla cezalandırıldı. İlk yarı bu skorla tamamlandı.

Yine Ramires!


İlk yarıda attığı gollerle rahatlayan ve ikinci 45 dakika boyunca da oyunun kontrolünü kaybetmeyen Chelsea, organize atakları sayesinde üçüncü golü bulmakta da gecikmedi. Golden önce Ramires, 57. dakikada kaçırdığı gol ile atacağının sinyallerini verdi. Ardından 76. dakikada Jose Bosingwa'nın asistinde ceza alanı içinde topu filelerle buluşturmayı başardı. Kalan 15 dakikada topu iyi kullanan Chelsea, 86. dakikada Ashley Williams'ın golüne engel olamadı ancak 90. dakikada bu kez de Drogba skoru 4-1 getirdi. Bu golle Chelsea, rakibini yenerek 3 puanın sahibi oldu.