Son olarak Robin van Persie transferini bitiren Manchester United, Vitesse'den Alexander Buttner ile de anlaşmaya vardı.

Yaz transfer döneminde Kagawa ve Robin van Persie gibi iki önemli yıldızı renklerine bağlayan Manchester United, dur durak bilmiyor. Uzun süredir Patrice Evra'ya alternatif olabilecek bir ismi kadrosuna katmayı planlayan MANU, sürpriz bir hamleyle Vitesse'nin sol beki Alexander Buttner ile anlaşmaya vardı.
Hollanda ekibine bu transfer için 3.9 milyon pound ödeyecek olan Kırmızı Şeytanlar, 23 yaşındaki oyuncu ile de 5 senelik kontrat imzalayacak. Pazar günü apar topar İngiltere'ye uçan Buttner'ın gün içerisinde sağlık kontrolünden geçmesi ve kontrollerin ardından resmi açıklamanın yapılması bekleniyor.
Konuyla ilgili Hollanda basınına konuşan Buttner; "Bundan 1 hafta önce Robin van Persie ile berabere idman yapacağımı ve aynı takımda oynayacağımı söyleseniz, size akıl hastanesine gitmenizi önerirdim. Bu gerçekten çok çılgınca oldu. Hayallerim bir anda gerçeğe dönüştü. Çok mutlu ve gururluyum" şeklinde konuştu.
Asıl görev mevkiisi olan sol bekin dışında savunmanın sağında da görev yapabilen Buttner'ın ismi transfer dönemi başında Southampton ile de anılmıştı. Hatta Vitesse resmi internet sitesinden Southampton ile anlaştığını açıklamış ancak transfer gerçekleşmemişti. Vitesse alt yapısından yetişen Buttner, Hollanda ekibiyle 107 karşılaşmaya çıktı. 23 yaşındaki oyuncu aynı zamanda Hollanda Milli Takımı'nın 36 kişilik geniş EURO2012 kadrosunda da kendisine yer bulmuştu.

kaynak:sporx