John Terry'nin İngiltere Milli Takımı’ndan emekli olmasının yankıları sürüyor. İngiltere Futbol Federasyonu, emeklilik kararı almasına, hakkında yürütülen ırkçılık soruşturmasının yol açtığını öne süren Terry'e tepki gösterdi.



John Terry, bundan böyle İngiltere Milli Takımı’nın formasını giymeyecek. 31 yaşındaki deneyimli savunma oyuncusu, milli takımdan emekliliğini açıkladı.
Terry bu karara gerekçe olarak ırkçılık davasından aklanmasına karşın İngiltere Futbol Federasyonu’nun hakkında soruşturma açmasını gösterdi. Bu şartlar altında milli takım forması giymesinin mümkün olmadığını savunan Terry'nin suçlamalarına federasyon cephesinden yanıt gecikmedi.
Federasyonunun genel sekreteri Alex Horne, "Bu kişisel bir karar. Terry'nin milli takımdan emekliliğine nasıl yol açmış olabileceğimizi anlamıyorum. Ortada ırkçılık konusunda bir suçlama varsa, futbol federasyonu konuyu araştırmak zorundadır" dedi.
Terry, federasyon soruşturmasında suçlu bulunması halinde Liverpoollu Luis Suarez gibi uzun soluklu bir ceza alması gündemde. John Terry, 2003 yılından bu yana giydiği milli forma ile 73 maça çıkmıştı.

Avrupa şampiyonası öncesi Queens Park Rangerslı Anton Ferdinand'a ırkçı tacizde bulunduğu öne sürülen Terry'nin kaptanlık görevi elinden alınmıştı. Bunun üzerine teknik direktör Fabio Capello görevinden istifa etmişti. Mahkeme şampiyona sonrası Terry'i suçsuz bulsa da federasyon hakkında soruşturma açmıştı.