UEFA Avrupa Ligi G Grubu'nda Sporting Lisbon, Macaristan'da konuk olduğu Videoton Fehervar deplasmanında beklemediği bir mağlubiyet aldı. Karşılaşmaya mutlak galibiyet paralosu ile çıkan Sporting Lisbon rakibine 3-0 mağlup oldu.



Karşılaşmaya seyircisinin de desteği ile iyi başlayan Videoton golü erken buldu. Gelişen Videoton atağında topla buluşan Vinicius Souza takımını 1-0 öne geçirdi. Golden sonrada temposunu düşürmeyen ev sahibi ekip sadece 6 dakika sonra farkı 2'ye çıkardıç Videoton'da 21. dakikada sahne çıkan isim Filipe Oliveira oldu. Oliveiraa'nın golüyle durumu 2-0'a getiren durmak bilmedi ve Nemanja Nikolic ile ilk yarının skorunu belirledi.
Rakibi karşısında ilk yarıda etkisiz bir oyun ortaya koyan Sporting Lisbon soyunma odasınada 3-0 mağlup gitti.
İkinci yarı karşılıklı ataklarla geçilirken iki takımda başka gol bulamadı ve mücadele Videoton'un 3-0 üstünlüğüile sona erdi.
Bu sonuçla Videoton puanını 3'e çıkarırken Sporting Lisbon ise 1 puanda kaldı.
GENK ZİRVEYE OTURDU!
UEFA Avrupa Ligi'ne galibiyetle başlayan Genk, Basel deplasmanında da maça golle başladı. Genk 10. dakikada Benjamin De Ceulaer attığı golle 1-0 öne geçti. Kalesinde golü gördükten sonra toparlanan Basel beraberlik için Genk kalesine yüklenmeye başladı. Yakaladığı fırsatları değerlendiremeyen ev sahibi ekip 38. dakikada Jelle Vossen golüne engel olamadı ve ilk yarıyı 2-0 geri kapadı.

İkinci yarıya moralli bir şekilde başlayan ev sahibi Basel 71. dakikada Marco Streller'in penaltıdan attığı golle skoru 2-1'e getirmeyi başardı. Ataklarına son sürat devam eden Basel seyircisininde desteği ile beraberlik için Genk kalesine yüklediği sırada sahneye bir kez daha Marco Streller çıktı ve skoru tayin etti:2-2.
Bu sonuçla Genk 4 puanla liderliğe yükselirken Basel ise 2 puanla 3. sırada yer aldı.