Barcelona Kulübü, yeniden kansere yakalanan teknik direktörü Tito Vilanova'nın, tükürük bezindeki tümörün alınması için geçirdiği ameliyatın başarılı olduğunu açıkladı. Kulüpten, Vilanova'nın ne zaman takımın başına döneceğiyle ilgili bir açıklama yapılmadı.



Barcelona Kulübü yeniden kansere yakalanan teknik direktörü Tito Vilanova'nın, tükürük bezindeki tümörün alınması için geçirdiği ameliyatın başarılı olduğunu açıkladı. Kulüpten, Vilanova'nın ne zaman takımın başına döneceğiyle ilgili bir açıklama yapılmadı.
44 yaşındaki teknik adamın 6 hafta boyunda kemoterapi tedavisi görmesi bekleniyor.
Tito Vilanova, Pep Guardiola'nın yardımcılığını yaptığı geçen yıl, tükürük bezlerindeki tümörü aldırmak için ameliyat olmuştu. Ancak 44 yaşındaki teknik adamın hastalığı nüksetti. Aynı bölgede yeni bir tümör oluşması üzerine, Vilanova bir kez daha bıçak altına yattı.
Barcelona Kulübü, operasyonun son derece başarılı geçtiğini açıkladı. Ancak 6 hafta boyunca kemoterapi ve radyoterapi tedavisi görecek Vilanova, bir süre takımının başında olamayacak. Vilanova'nın yokluğunda Barcelona'yı yardımcısı Jordi Roura yönetecek.
Kaptan Carles Puyol , 2009'dan bu yana teknik ekipte görev yapan Roura'nın, Vilanova'nın yokluğunu aratmayacağına inandıklarını söyledi.
Futbolcular olarak kendi üzerlerine de büyük sorumluluk düştüğünü vurgulayan Puyol, "Hepimizin kalbi Vilanova'yla. En kısa süre eski sağlığına kavuşmak olarak aramıza döneceğine hepimiz inanıyoruz. Onun yokluğunda daha çok çalışmalı ve aynı şekilde oynamaya devam etmeliyiz" dedi.
Barcelona, Vilanova yönetiminde La Liga'da oynadığı 16 maçta sadece 2 puan kaybetmiş, Şampiyonlar Ligi'nde de zorlanmadan grubunu ilk sırada tamamlamıştı. Katalan ekibi Devler Ligi'nde çeyrek final vizesi alabilmek için Milan ile karşılaşacak.