Premier Lig'de 2010-2011 sezonun ilk maçında Tuncay Şanlı'nın formasını giydiği Stoke City, Wolverhampton'a deplasmanda 2-1 mağlup oldu.

İngiltere Premier Lig'de 2010-2011 sezonun ilk hafta maçında Wolverhamptonformasını giydiği Stoke City karşı karşıya geldi. Molineux Stadı'nda oynanan ve 27850 taraftarın izlediği karşılaşmayı ev sahibi Wolverhampton 2-1 kazanarak yeni sezona 3 puanla başladı.

Wolverhampton'a galibiyeti getiren golleri 37. dakikada David Jones ve 39. dakikada Steven Fletcher kaydetti. Stoke City'nin tek golü ise 55. dakikada Abdoulaye Faye'den geldi. Karşılaşamay yedek kulübesinde başlyan temsilicimiz Tuncay Şanlı, 51. dakikada oyuna girdi ancak etkili bir performans sergileyemedi.

Bu galibiyetin ardından Wolverhampton lige 3 puanla başlarken; Stoke City ilk haftayı puanszı geçti.

Premier Lig'de bir sonraki hafta Wolverhampton, Everton deplasmanın konuk olurken; Stoke City taraftarı önünde Tottenham'ı ağırlayacak.

KENWYNE JONES'İN BÜYÜK ŞANSSIZLIĞI

Tuncay Şanlı'nın yedek başladığı karşılaşmaya Stoke City etkili başladı. Hafta içinde Sunderland'den Stoke City'e 8 milyon pound karşılığında transfer olarak kulüp tarihinin en yüksek transferi olan Trinidad Tobagolu golcü Kenwyne Jones'un 3. dakikada bir topu direkten döndü. Erken bir gol için ataklarını sıklaştıran Stoke City, Kenwyne Jones'un sakatlanmasıyla adeta şok oldu. İlk yarının 14. dakikasında oyundan çıkmak zorunda kalan yeni transfer Jones'in yerine Tuncay'ın oyuna girmesi beklenirken; Stoke Ciy menajeri Tony Pulis, Mamady Sidibe'yi sahaya sürdü.
DAVİD JONES'İN HARİKA FRİKİĞİ VE İLK YARI 2-0

İlk yarıda dakikalar ilerledikçe ev sahibi Wolverhampton oyunda kontrolü eline aldı ve Stoke City kalesine yüklenemey başladı. Maçın 37. dakikasında ev sahibinin kazandığı serbest vuruşta David Jones harika bir vuruşla topu ağlara göndererek takımını 1-0 öne geçirdi. Bu golden iki dakika sonra ise Burnley'den Wolverhampton'a transfer olan Steven Fletcher attığı golle farkı ikiye çıkardı ve soyunma odasına Wolverhampton'ın 2-0'lık üstünlüğüyle gidildi.
FAYE'NİN GOLÜ SADECE SKORU DEĞİŞTİRDİ

İkinci yarının başlamasından 6 dakika Stoke City mejaneri Tony Pulis oyuncuoyuna giren Mamady Sidibe kenara gelirken; yerine temsilcimiz Tuncay Şanlı girdi. Aradaki farkı indirmek isteyen Stoke City'nin 55. dakikda kazandığı kornerde, ceza sahası içinde iyi yükselen Abdoulaye Faye kafa vuruşuyla topu ağlara göndererek skoru 2-1 yaptı. Ancak karşılaşmanın geri kalan kısmında Stoke City başa gol üretemeyince karşılaşmayı Wolverhampton 2-1 kazanarak; lige 3 puanla başlayan taraf oldu

sporx