Süper Liseliden Hayalindeki Okula Ret
Wisconsin eyaletinin en önemli NCAA yıldız adayı olarak gösterilen skorer guard Bronson Koenig, henüz lise birini sınıf öğrencisiyken yıldızı parlamaya başladığında hayalindeki okulun North Carolina Tar Heels olduğunu ve bir gün mutlaka NCAA kariyerini o formayla devam ettirecek bir seviyeye gelebilmek için çok çalışacağını açıklamıştı.

LaCross Aquinas Lisesi’nde üçüncü sınıfa geçen Koenig çok kısa bir zaman içinde kimsenin umut edemeyeceği kadar hızlı yükseldi. Eyaletinin okulu Wisconsin Badgers dahil bir çok okul ona burs teklif etti. NCAA okullarının listesi de çok etkileyiciydi. Duke Blue Devils, Kansas Jayhawks, Virginia Cavaliers ve Notre Dame Fighting Irish gibi… Ve sonunda North Carolina coach'u Roy Williams da Koenig'den o kadar etkilendi ki o da bir burs teklif edip, genç oyuncunun hayalinin gerçekleşebilmesi için yeşil ışığı yaktı.

Ancak herkes Koenig'in bu burs teklifine evet diyeceğini beklerken, 2013 yılında üniversite kariyerini başlatacak olan oyuncu, seçim hakkını Wisconsin'dan yana kullandığını açıkladı. Williams'ı şoka uğratan bu kararla ilgili olarak Koenig, “Hayatımda verdiğim en zor karardı. Ben kendimi bildim bilesi North Carolina Üniversitesini tutarım. Hayalimde de hep o formayı giymek vardı. Ancak son haftalarda Wisconsin coach'u Bo Ryan ile çok sık görüştük. Ben ona ve teknik kadrosuna çok güveniyorum. Benim için o sistemin daha doğru olduğunu ve benim oyuncu olarak gelişmemi daha hızlandıracağını düşünüyorum” dedi.

Liseye girdiğinden beri ilke beş başlayan Koenig, geçen sezon 17 sayı ortalamayla oynamış ve ikinci sınıfta olmasına karşın takımını eyalet şampiyonluğuna taşımıştı. Duke ve North Carolina gibi takımların renklerine bağlamak için can attığı bir oyuncunun onlara hayır demesi pek rastlanan bir şey değil. Hele hele “Hayır” sonucu seçilen okul Wisconsin ise!