Yiğitsoy, yaptığı yazılı açıklamada, dün Bursa'da oynadıkları Tofaş maçı sonrası bir basketbol internet sitesinde oyuncuları Renaldas Seibutis'in maç kadrosunda olmayışının çok yanlış ve çirkin bir biçimde haber olduğunu üzülerek okuduklarını bildirdi.

Haberin gerçekle uzaktan yakından bir alakası bulunmadığını vurgulayan Yiğitsoy, oyuncuları Renaldas Seibutis'in Tofaş maçı kadrosunda yer almayışının tamamen sakatlığı ile ilgili olduğunu belirtti.

Seibutis'in, uzun bir süredir yaşadığı belindeki rahatsızlığın son günlerde arttığını ve kendisine acı verir duruma geldiği için 3-4 günlük bir dinlenme amacıyla Tofaş maç kadrosuna dahil edilmediğini ifade eden Yiğitsoy, şöyle devam etti:
''Seibutis haberde yer aldığı gibi hem de süresiz bir biçimde kadro dışı bırakılmış değildir. Kaldı ki, böyle bir disiplin sorunu yaşanmış olmuş olsaydı bile bunun aile içinde kalması ve aile içinde çözülmesi gerekmez miydi? Böyle bir sorun yaşanmış olsaydı ve bunun kamuoyuna duyurulmasının yararına inanmış olsaydık bunu herkesten önce yapacağımız resmi açıklama ile paylaşırdık. Böyle asılsız bir haberin internet ortamında haber olması ve basketbol çevrelerine ulaştırılması ve haberin içeriği başantrenörümüz Sayın Gökhan Taştimur'u da küçük düşürücüdür. Bu asılsız haberin özellikle basketbol camiasının değerli bir büyüğünün kurucusu olduğu bir basketbol haber sitesinde yer alması bizi ayrıca üzmüştür. Basketbolun her kademesinde önemli görevler yapmış değerli büyüğümüz sadece basketbol haber sitesi editörü değil aynı zamanda bir Beko Basketbol Ligi takımının üst düzey yöneticisidir. Bu itibarla haberin içeriği ve yayınlanış biçimi hem çok yakışıksız olmuş hem de kulübümüzü küçük düşürücü bir işlev görmüştür.''

-''KULÜBÜMÜZÜ RENCİDE EDİCİ HABERİ ESEFLE KINIYORUZ''-
Haberi yapan kişiye ''Başında bulunduğunuz takımınızla ilgili aynı içerikte asılsız bir yayın yapılmış olsaydı, tavrınız ne olurdu'' diye soran Yiğitsoy, şunları kaydetti:
''Mutlaka üzüleceğinizi düşünmekteyiz. Basketbol takımımız ve kulübümüz saha içi ve saha dışı organizasyonlarıyla Beko Basketbol Ligi'ndeki ilk yılında sitayişle bahsedilen bir konuma gelmişken ve basketbol çevrelerinin büyük çoğunluğunun övgüsünü kazanmışken ve de özellikle play-off öncesi bu tip asılsız, kulübümüzü ve antrenörümüzü küçük düşürücü yayınların olması en hafif deyimle üzücüdür.
Biz basketbol haber sitelerinin bilgilendirici, öğretici, eğitici nitelikte olması gerektiği inancındayız ve basketbol adına düzenlediğimiz, yapmaya çalıştığımız her organizasyonda da bu ilkeye bağlı kalmaya dikkat ediyoruz.
Oyuncumuz Seibutis'in süresiz olarak kadro dışı bırakıldığı haberinin gerçek olmadığını, Tofaş maçı kadrosunda yer almayışının sadece oyuncumuzun belindeki şiddetli ağrılar yüzünden ve play-off öncesi dinlendirilmek istenmesinden dolayı olduğunu basketbol kamuoyuna duyurur, kulübümüzü rencide eden bu haberi esefle kınarız.''