Hakan Demir: “Galibiyetin anahtarı savunmaydı”
Pınar Karşıyaka Başantrenörü Hakan Demir, Spor Toto Türkiye Kupası C Grubu’nda ev sahibi Aliağa Petkim karşısında aldıkları galibiyetin anahtarının yaptıkları başarılı savunma olduğunu söyledi.

Demir, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında karşılaşmanın yüzde 80’inde iyi müdafaa yaptıklarını vurgularken, “Galibiyetin anahtarı yaptığımız savunmaydı. Maçın yüzde sekseninde iyi savunma yaptık. Oyuncularım ellerinden geleni yaptılar. Ayrıca fazla sayıda oyuncuyla oynama fırsatı bulduk. Le Mans maçından sonra bu galibiyete ihtiyacımız vardı. Aliağa Petkim iyi basketbol oynayan, iyi oyunculara ve iyi bir koça sahip olan bir takım. Daha sezonun başındayız. Burada olmamızın asıl amacı 8’li finallere kalmak. Galibiyetin bir şey ifade etmesi için bundan sonraki maçlarımızı da kazanmamız lazım. Kupanın en ağır grubunda yer alıyoruz. Telekom’un flaş transferleri ve Aliağa’nın ev sahibi olması grubu renkli hale getirdi. Karşıyaka olarak da sonuna kadar mücadele edip çıkmak için elimizden geleni yapacağız” dedi.

Yeşil-Kırmızılı oyunculardan Emre Bayav da Aliağa Petkim’i mücadelesinden ötürü kutlayarak, “Takım arkadaşlarımı da kutluyorum. Maçtan önce çalıştığımız her şeyi sahada uyguladık. Başarılı savunmamız sayesinde hücumu da iyi oynadık. Önümüzde iki maç daha var, en az birini kazanıp ilk 8’e kalmak istiyoruz. Umarım bugünkü mücadelemizi sürdürürüz” diye konuştu.



C Grubu mücadelesine mağlubiyetle başlayan Aliağa Petkim cephesinde ise başantrenör Burak Bıyıktay, aldıkları yenilgiyi rakibin sert savunmasına karşılık verememelerine bağlayarak, “Biz açıkçası maça sadece 1 periyot tutunabildik. Buradaki bütün sıkıntı Karşılaka’nın sertliğine cevap veremememizdi. İstatistikler aslında önemli değil çünkü savunma direncimiz beklenenin çok altındaydı. Özellikle bize içerinden saldıracaklarını bilmemize rağmen uzun oyuncularda çok zayıf düştük. Karşıyaka bizden 1-2 vites yukardaydı. Sanırım bundan önceki hazırlık maçında rakibimiz karşısında aldığımız farklı galibiyet oyuncularımızı yanılttı. Söyleyecek fazla bir şey yok. Karşıyaka’yı kutluyorum. Şimdi kafamızı toplayıp Türk Telekom maçını kazanmamız gerekiyor” ifadelerini kullandı.

Ev sahibi takımın oyuncularından Caner Şentürk de şunları söyledi: “Maç tempolu başlamamıza rağmen rakip takım 2. ve 3. periyotlarda yaptığımız hatalar nedeniyle yüzdeli atışlar kullanarak öne geçmeyi bildi. Halbuki evimizde oynuyorduk ve kazanacağımıza inancımız tamdı. Yaptığımız basit hataların kurbanı olduk. Ama bu uzun bir turnuva. Yarın Türk Telekom’u yenmek için elimizden geleni yapacağız.”