Olin Edirne - Galatasaray Maçının Ardından…
Galatasaray Başantrenörü Oktay Mahmuti, takımının Olin Edirne deplasmanda 71-98’lik skorla kazandığı maç karşılaşma için, “Başından sonuna kadar kontrollü götürdüğümüz bir maçtı” dedi.

Sarı-Kırmızılıların başarılı çalıştırıcısı, ligin ilk haftasında aldıkları farklı galibiyetin ardından düzenlenen basın toplantısında, “İyi savunma yaptık ve özellikle ikinci çeyreğin başında farkı açtık. Ama devrenin sonuna doğru rakibin şutlarla geri dönmesine izin verdik. Fakat üçüncü çeyreğin başlarında farkı yine açtık ve sonra da maç rutin bir şekilde sonlandı” şeklinde konuştu.

Oktay Mahmuti bir basın mensubunun, “Bu farkı bekliyor muydunuz?” sorusuna da, “Böylesi maçlarda bu farkın olmasını bekleyemezsiniz. Bazen biri kırılır, diğeri daha iyi olur ama bu uzun bir lig, bazen yenersiniz, bazen yenilirsiniz. Sonuçta bu sezon daha derli toplu, daha derin ve opsiyonu olan bir takımız” yanıtını verdi.

Olin Edirne Başantrenörü Gökhan Taştimur ise şunları söyledi: “Galatasaray’ı tebrik ediyorum. Çok net bir galibiyet aldılar. Ayrıca kendilerine THY Euroleague’de başarılar diliyorum. Geçen sezonki kadrolarının üstüne çok kattılar ve düzeni bozmadılar. Galatasaray kulübü uzun bir süredir böyle bir ortam için uğraş veriyordu ve eminim ki çok güzel yerlere gelecekler. Bize gelince; daha önce de söylediğim gibi zamana ihtiyacı olan bir takımız. Geçen sezon da başlarda ciddi farklar yediğimiz maçlar oldu. Bu sezon bu takımın daha çok çalışmaya ihtiyacı var, yaş ortalaması çok küçük. Eski takımımızdan bütün oyuncular gitti ve yeni oyuncular geldi. Neticede düzeni oturtmak çok zaman alıyor. Elimizdeki imkânlarımızla en iyi nitelikte bir kadroyu oluşturmaya çalıştık. İleriki haftalarda daha iyi olacağız.”