G.Saray'a TOFAŞ engeli .

Beko Basketbol Ligi'nde seyircisiz oynanan maçta Galatasaray Cafe Crown, TOFAŞ'a 86-76 yenildi.


By RusseLCroVe

Beko Basketbol Ligi'ndeki karşılaşmada Galatasaray Cafe Crown, TOFAŞ'a 86-76 yenildi. Galatasaray Cafe Crown'un cezası nedeniyle seyircisiz oynanan maç karşılıklı basketlerle başlarken, 5. dakikaya 11-10 konuk takımın üstünlüğüyle girildi. TOFAŞ, pota altında uzun oyuncuları Bowman ve Denison ile skor bulurken, sarı-kırmızılılar Evren ve Wilkinson'nun basketleriyle oyunu dengede tutmaya çalıştı. Özellikle savunma ribauntlarında zayıf kalan Galatasaray Cafe Crown karşısında pota altındaki verimli mücadelesini sürdüren konuk ekip, ilk periyotu 23-20 üstün geçti.

DENGELİ BASKETBOL


İkinci periyota iyi başlayan TOFAŞ, baskılı temposu sayesinde etkili olarak, 15. dakikada skoru 33-25'e taşıdı. Ancak sarı-kırmızılılarda Washington dış atışlardan üst üste kaydettiği basketlerle takımını harekete geçirdi. Washington'un arzulu oyunuyla canlanan Galatasaray Cafe Crown, hem savunmada hem de hücumda rakibine büyük üstünlük sağlayarak, ilk yarıyı 42-41 önde tamamlamayı bildi.

Karşılaşmanın ikinci yarısına 6-0'lık seri ile başlayan TOFAŞ, 22. dakikada 47-42 öne geçerken, ev sahibi ekip Rancik'in boyalı alandaki verimli mücadelesiyle 26. dakikada farkı 1 sayıya (51-52) indirdi. Konuk takım dış atışlardan üst üste bulduğu basketlerle farkı açmaya çalışırken, sarı-kırmızılılar Wilkinson'un etkili performansıyla oyundan kopmamaya çalıştı. TOFAŞ, son saniyede Butler'in attığı 3'lük ile son çeyreğe 66-64 önde girdi.

TOFAŞ ARAYI AÇTI


Son periyota da 6-0'lık seri ile başlayan TOFAŞ, 32. dakikada 72-64 öne geçti. Galatasaray Cafe Crown'da Washington dışındaki oyuncular oldukça kötü bir görüntü ortaya koyduğu bu dakikalarda, konuk takım organize hücumlarla sayı buldu ve 36. dakikada 76-68 üstünlüğünü sürdürdü. Kalan sürede de toparlanamayan Galatasaray Cafe Crown karşısında iyi mücadelesini sürdüren TOFAŞ, karşılaşmadan 86-76 galip ayrıldı.

Sarı-kırmızılı takımın cezası nedeniyle seyircisiz oynanan karşılaşmayı Galatasaray Kulübü Başkan Yardımcıları Ali Haşhaş ve Haldun Üstünel, yönetici Murat Yalçındağ ile Galatasaray Futbol A.Ş. Genel Müdürü Adnan Sezgin protokol tribününden takip etti.

GALATASARAY CAFE CROWN: 76 - TOFAŞ: 86


Salon: Ahmet Cömert
Hakemler: Aytuğ Ekti, Turgut Işık, Mehmet Berk Torun
Galatasaray Cafe Crown: Can, Evren 13, Jasaitis 6, Wilkinson 25, Rancik 9, Washington 20, Polat, Caner, Murat 3
TOFAŞ: Mehmet Yağmur 15, Can 10, Cihad 6, Bowman 19, Denison 13, Kolariç 4, Butler 9, Mehmet Nezih Özbakır 6, Melih, Osman 4
1. Periyot: 20-23
Devre: 42-41 (Galatasaray Cafe Crown lehine)
3. Periyot: 64-66

MAC SONUCU : 76-86


By RusseLCroVe

MACIN YORUMU : Galatasaray olayların etkisini hala atlatamamıs gibi , hic istekli oynamadilar . Tofaş ' da iyi basketbol oynadı . Mac başabaş gecti ama 3. periyot ile birlikte arayı acan Tofaş 4. periyotta guzel basketboluyla kazanmasını bildi . Gs 'de kümeye bir adım daha yaklaşti .


By RusseLCroVe

Mehmet Yağmur [ Tofaş ]