Basketbol Federasyonu tarafından yapılan açıklamada, 28 Ağustos–12 Eylül tarihleri arasında İstanbul, Ankara, İzmir ve Kayseri'nin evsahipliğinde gerçekleştirilecek 2010 FIBA Dünya Şampiyonası'nın şehir sorumlularının bugün Abdi İpekçi Spor Salonu'nda bir araya gelerek, durum değerlendirmeleri yaptığı bildirildi.

Toplantılara 2010 FIBA Dünya Şampiyonası Organizasyon Direktörü Emin Balcı, İstanbul Şehir Sorumlusu Samer Şenbayrak, Ankara Şehir Sorumlusu Ziya Pala, İzmir Şehir Sorumlusu Celal Arısan ve Kayseri Şehir Sorumlusu Kıvanç Ayvalıoğlu ile birlikte konularına göre Yerel Organizasyon Komitesi yetkilileri katıldı.

Yapılan açıklamada, tüm gün süren toplantılarda öncelikle salonlarda ihtiyaç olan teknik gereksinimler ile ilgili tespitlerin belirlendiği, ayrıca daha önce alınan kararlar üzerinden geçildiği bildirildi.

Bunun yanında salonlarda yapılması gerekenler ve teknik konular görüşülürken, salon donanım listeleri de gözden geçirildi.

Görüşmeler sırasında güvenlik konuları da masaya yatırıldı. Şampiyonada görev yapacak güvenlik personeli ile gönüllüler hakkında da detaylı görüşmelerin gerçekleştirildiği toplantıda, gönüllülerin görev alanları, sorumluluk bölgeleri ve görev dağılımları hakkında da görüş alışverişinde bulunuldu.

Gün boyunca Yerel Organizasyon Komitesi yetkilileri de konularına göre görüşmelerde yer aldı. Şehir sorumluları, diğer katılımcılara, devam etmekte olan çalışmalarla ilgili bilgiler verdiler.