"Beşiktaş Üniversitesi kurulacak"


Beşiktaş Kulübü'nün Başkan adayı Murat Aksu, Beşiktaş Vakfı ve Üniversitesi kurmak istediklerini söyledi.




Beşiktaş Kulübü’nün Başkan adayı Murat Aksu, Beşiktaş’ın şu anda en büyük eksikliğinin kurumsallaşamaması, profesyonel yönetime sahip olamaması olduğunu ifade etti.

Aksu, Konya Beşiktaşlılar Derneği’nde düzenlediği basın toplantısında, Anadolu’daki seçim çalışmalarını Konya’dan başlattığını belirtti.

Beşiktaş için Konya’nın özel bir yeri olduğunu düşündüğünü dile getiren Aksu, "Anadolu’daki en çok Beşiktaşlının olduğu yer Konya’dır" dedi.

15 Ekim’de adaylığını açıkladığını hatırlatan Aksu, 2004 yılındaki kongreden sonra 2. başkan olarak görev aldığını söyledi.

Aksu, 2. başkanlık görevini 2,5 yıl yürüttüğünü belirterek, "Yönetimde ilke ve felsefede anlaşamadığımız yönler olduğu için 2007 Ocak seçimlerinde görevi bıraktım. 3 yıldır Beşiktaş’ı dışardan takip edip, yanlışlıklar konusunda, hatalar eksikler olduğu zaman medyaya yansıtmadan arkadaşları uyardım" diye konuştu.
Gelinen süreçte aday olması için baskı olduğunu ifade eden Aksu, şunları kaydetti: "Anadolu bizim için önemlidir. Bizim niyetimiz Beşiktaş’ı semt takımı anlayışından kurtarıp, tüm Türkiye’ye mal olmuş büyük bir dünya kulübü yapmaktır. Adaylığımı açıklamadan önce birçok kişiyle görüştüm. ’Aday olun, yanınızda durayım’ dedi. Herkes bu işte bir adım geri durdu. Seçimlerden 3,5 ay önce adaylığımı açıkladım. Bunun da sebebi birçok kongre üyemiz aidatlarını bile yatırmayı düşünmüyordu. Tek adayla seçim yapılacağını düşünüyordu. Küskün ve kırgındı. 31 Ekim’de aidatlarını yatırmayan üyeler kongrede oy kullanamıyordu. Ben adaylığımı açıklarken aidatını yatırmış üye sayısı 4 bindi. 31 Ekim’e kadar yaklaşık 13 bin üye aidatın yatırdı."

BEŞİKTAŞ ÜNİVERSİTESİ KURULACAK
Aksu, Konya’da projelerini şöyle sıraladı: "Beşiktaş’ın şu anda en büyük eksikliği kurumsallaşamaması, profesyonel yönetime sahip olamamasıdır. İlk projemiz Beşiktaş’ı düzgün, kurumsal yapıda yönetmektir. Şeffaf mali disiplini getirip, denk bütçeyle yönetmeyi hedefliyoruz. Futbol ve basketbol direktörlüğü kurmayı planlıyoruz. Amatör branşların birçoğunu Anadolu’nun değişik illerine yaymayı amaçlıyoruz. Stadı yenilemeyi düşünüyoruz. Eski açık tribün sit alanı olduğu için yapılması ve yıkılması zor. 60 yıllık stadımızın yeniden yapılandırılması gerekiyor. Her bir tribünü tek tek sponsorların desteği ile inşa etmeyi planlıyoruz. Beşiktaş’ın daha demokratik şekilde yönetilmesi için kongre üyelerini 100 binlere çıkarmayı planlıyoruz. Beşiktaş Vakfı ve üniversitesi kurmak istiyoruz. Kolejleri ve spor okullarını da tüm yurda yaymak için çalışmalarımız var. Beşiktaş’ta bir değişimi ve devrimi gerçekleştirmek için sizlerin desteğine ihtiyacımız var."