Beşiktaşlı taraftarların ve kadınların gözbebeği Matteo Ferrari 'a konuştu: "Bir daha o gözümü kullanamamaktan korktum... Delgado'nun gidişi beni çok etkiledi"

Beşiktaş'ın ilk yarının son haftasında Bursaspor'a 3-2 kaybettiği maçta takım arkadaşı Michael Fink ile çarpışınca göz kemiği tabanında kırık oluşan Matteo Ferrari uzun aradan sonra ilk röportajını SABAH'a verdi. İki ayı aşkın bir süredir takımdan ayrı kalan ve geçtiğimiz hafta çalışmalara başlayan İtalyan futbolcu, Abdi İpekçi Spor Salonu'nda izlemeye geldiği Efes Pilsen-M.Siena maçının devre arasında ilginç açıklamalar yaptı. Ferrari, rahatsız olan Mustafa Denizli'den sözleşmesi bir kez daha dondurulan Delgado'ya kadar bir çok konuda açıklamalar yaptı.

Sakatlık sürecini anlatır mısın bize?

Şanssız bir pozisyon sonrası sakatlandım ve sakatlık süresi benim için çok zor geçti. Bir daha o gözümü kullanamamaktan, kör olmaktan çok korktum. Ama tedavimi yapan ekip çok profesyoneldi ve ben bu süreci en az hasarla atlattım.

Oynarken eskisi gibi rahat olacak mısın pozisyonlarda?

Şu anda durumum iyi ama yine de tedbir olarak maçlarda bir süre özel bir maske kullanacağım. Sonunda yine eski Ferrari olacağım.

Ligin ikinci yarısı sence nasıl geçer, şampiyonluk yarışında kimler yer alır? Galatasaray devre arasında iyi transferlerle kadrosunu daha da güçlendirdi. Takıma gelen oyuncular kaliteli isimler. Fenerbahçe yeni yabancı transferi yapmadı ama bence onlar da şampiyonluk yolunda iddialılar. Ancak şunu kimse unutmasın, biz de çok önemli bir rakibiz. Şimdiden kimin şampiyon olacağını söylemek çok zor. Biz sonuna kadar zirveyi kovalayacağız. Avrupa'dan ve kupadan elendik. Elimizde sadece lig var. Tamamen buna konsantre olacağız.

Delgado'nun takımdan ayrılmasını nasıl değerlendiriyorsun? Delgado için üzülüyorum. Onun gidişi beni etkiledi çünkü aynı sakatlığı ben de yaşadım, onu çok iyi anlıyorum. Belki de takım içinde en çok anlaştığım, birlikte vakit geçirdiğim oydu. Aslında bir ara çok iyi gidiyordu, hazırdı. Ama bir anda böyle olması beni çok şaşırttı. Ona sizin aracılığınızla buradan söylemek istediğim, kendisini hazır tutsun, iyi çalışsın ve moralini bozmasın.

Beşiktaş'taki geleceğin için ne diyeceksin? Dört yıllık sözleşmem var.

Buraya oturmaya gelmedim, başarılı olup kupalar kazanmak istiyorum. Hedefim şampiyonluk.

Denizli'nin durumunu biliyordum

Hocanız Mustafa Denizli'nin rahatsızlığını biliyor muydun?

Diğer takım arkadaşlarımı bilmem ama ben Mustafa Denizli'nin rahatsızlığını biliyordum. Bu bizim içimizde olan bir şey, dışarıya yansıması doğru olmazdı. Başarılı bir operasyon geçirdiğini öğrendim. Bir an önce aramıza dönmesini bekliyoruz. Tayfur hoca da çok başarılı bir isim. Bir haftadır onunla çalışıyoruz, gayet iyi gidiyor. Hocamızın yokluğunu bize aratmıyor.

ONSUZ DAHA ZOR OLUYOR

17. haftada oynanan Bursaspor maçının 74. dakikasında sakatlanan Ferrari'den sonra Beşiktaş, dördü kupa olmak üzere beş maç oynadı. Bu mücadelelerde siyahbeyazlılar kalesinde 8 gol gördü. Bu maçların üçünde de mağlup oldu. İtalyan oyuncu bu sezon 22 maçta oynayıp hepsine de ilk 11'de çıkmayı başardı.