Ezeli rakipler Beşiktaş ile Galatasaray, Turkcell Süper Lig derbisinde BJK İnönü Stadı'nda karşı karşıya gelecek.

Saat 19.00'da başlayacak ve Lig TV'den naklen yayınlanacak maçı hakem Fırat Aydınus yönetecek.

Kariyerinde 14. derbisine çıkacak Aydınus'un yardımcılıklarını Tarık Ongun ile Aleks Taşçıoğlu yapacak. Dev maçın 4. hakemi ise Aytekin Durmaz. Derbi maçta hakem gözlemciliğini Murat Ilgaz, federasyon temsilciliklerini ise Nail Kır ve Akın Kılavuz yapacak.

BEŞİKTAŞ ZİRVEDEN KOPMAMAK AMACINDA

Derbi maça ev sahipliği yapacak 38 puanla 5. sıradaki Beşiktaş, ezeli rakibini yenerek, zirve yarışında puan farkını indirmek amacında.

Bir maç eksiğiyle lider Galatasaray'ın 8 puan gerisinde 22. haftaya giren siyah-beyazlılar, taraftar desteği altında oynayacağı maçtan 3 puanla ayrılmanın hesaplarını yapıyor.

13 golle ligin en az gol yiyen takımı unvanına sahip olan, buna karşılık sadece 22 gol atabilen (hükmen 3-0 sonuçlanan Ankaraspor maçı hariç) Beşiktaş'ta, derbi öncesi kaleci Ramazan dışında sakat ya da cezalı oyuncu bulunmuyor. 18 Aralık'ta Bursaspor ile yapılan maçta sakatlanan Ferrari, yaklaşık 2 ay sonra forma giyebilecek duruma geldi.

Teknik adamlık kariyerinde özellikle derbi maçlarda sahaya sürdüğü sürpriz isimlerle maç öncesi kadro tahminlerini alt üst eden Mustafa Denizli'nin, Galatasaray karşısına çıkartacağı 11 merakla bekleniyor.

-DERBİ MAÇTA SARI KART ALARMI-

Turkcell Süper Lig'de Beşiktaş ile Galatasaray arasında yarın yapılacak 2010'un ilk derbisi öncesinde her iki takımda toplam 6 futbolcu sarı kart cezası sınırında bulunuyor. BJK İnönü Stadı'ndaki dev maçta oynama olasılığı bulunan futbolculardan Beşiktaş'ta 4, Galatasaray'da ise 2'si ceza sınırında yer alıyor.

Siyah-beyazlılarda 3'er sarı kartları bulunan İbrahim Toraman, Fabian Ernst, İbrahim Kaş ve Matteo Ferrari, sarı-kırmızılı ekipte ise Arda Turan ile Barış Özbek, derbiyi yönetecek hakem Fırat Aydınus'tan birer sarı kart daha görürse, cezalı duruma düşecek.

Turkcell Süper Lig'de gelecek hafta Beşiktaş deplasmanda Kayserispor, Galatasaray ise kendi evinde Kasımpaşa ile karşılaşacak.

GALATASARAY LİDERLİĞİNİ KORUMAK İSTİYOR

Derbi maça 46 puanla, en yakın takipçisi Fenerbahçe'nin 1 puan önünde lider başlayacak Galatasaray ise Beşiktaş'ı rakip sahada yenerek, ezeli rakibiyle arasındaki puan farkını daha da açmak amacında.

Beşiktaş'a karşı BJK İnönü Stadı'nda son 13 sezonda sadece 1 kez kazanabilen sarı-kırmızılı ekip, Dolmabahçe'den galibiyetle ayrılarak, hem bu kötü istatistiğine son vermek, hem de zirvede kalmak istiyor.

Fenerbahçe ile birlikte ligin en golcü ekibi olan ''Cim Bom'', Beşiktaş'ın aksine, derbi öncesi sakat futbolcular açısından sıkıntı yaşıyor.

Sarı-kırmızılı ekipte sakatlıkları nedeniyle Sabri, Baros, Kewell ve Gökhan yarın kesin olarak oynayamayacak. Sakatlıktan yeni kurtulan Jo hakkındaki kararın ise maç saatinde verilmesi bekleniyor. Sarı-kırmızılı ekipte Atletico Madrid maçı sonrası hafif sakatlıkları bulunan Caner ile Elano'nun ise derbide oynamasına engel bulunmadığı bildirildi.

Teknik direktör Frank Rijkaard, forvetteki sıkıntıyı, bu bölgede Arda veya Keita'yı oynatarak gidermek amacında.

OLASI 11'LER

Ezeli rakiplerin derbi maça şu 11'lerle çıkması bekleniyor:

Beşiktaş: Rüştü, İbrahim Toraman, Ferrari, Sivok, İbrahim Üzülmez, Ernst, Fink, Nihat, Tello, Tabata, Bobo.

Galatasaray: Leo Franco, Uğur, Neill, Servet, Hakan, Mehmet Topal, Mustafa, Keita, Elano, Giovani, Arda.