"Kalbim Beşiktaş'ta"

İspanya Milli Takımı Teknik Direktörü Vicente del Bosque, Radyospor'da Özgür Sancar'la Haber Özel Programı'nda Türk ve İspanyol futbolseverlerin merak ettiği soruları yanıtladı.




Beşiktaş'taki günlerini değerlendiren Bosque, "Beşiktaş’ta çok iyi bir zaman geçirdim; ancak gerekli sabrı göstermediler. Biraz sabırlı olsalardı, kesinlikle öteki yıl takımı çok iyi bir yere getirebilirdik. Aragones için de aynı şey geçerli… Aragones’le görüştük; ancak Fenerbahçe’de yaşadıklarıyla ilgili aramızda bir konuşma geçmedi." dedi.

Bir gün Türkiye'ye dönerse bu takımın Beşiktaş olacağını söyleyen Bosque "Türkiye’de sabır eksiği olduğunu düşünüyorum. Beşiktaş’ta çalıştığım dönemde son 9 maçın yedisini kazandık, ikisinde berabere kaldık. Gelişim aşamasındayken, ayrılık kararı verildi. Sabır gerekiyordu. Ama tekrar Türkiye’ye dönmek istersem tercihim her zaman Beşiktaş olacak." açıklamasını yaptı.


Tecrübeli teknik adam, İstanbul'u çok özlediğini ve en kısa sürede tekrar İstanbul'a döneceğini söyleyerek şöyle devam etti; " İstanbul’u çok çok beğendim. Çok özlüyorum. İstanbul’un benim için çok özel bir önemi var. Ayrıca Beşiktaşlıları çok seviyorum. Ailem de İstanbul’u çok seviyor. Hatıralarımız da çok önemli bir yer ettiği için en kısa sürede tekrar döneceğiz."

İBRAHİM AKIN’A ÇOK GÜVENİYORDUM
Del Bosque, Türkiye'deki dostlarına selam söylerken, eski Beşiktaşlı İbrahim Akın'ın da tekrar çıkışa geçeceğine inandığını söyledi. "Türkiye’de herkese selam söylemek istiyorum. Özellikle Beşiktaşlılara selam söylemek istiyorum. Benim kalbimde Beşiktaş var. Onlara özel olarak selam gönderiyorum. İbrahim Akın’ı çok iyi hatırlıyorum; ona çok güveniyordum. Bence yine çıkış yakalayacak, Türkiye’nin önemli futbolcularından bir tanesi olacak. Türkiye’deki futbolcularıma da çok selam gönderiyorum.


ARDA TURAN’I TRANSFER ETMEK İSTERDİM
Deneyimli teknik adam, Galatasaray'ın kaptanı Arda Turan'dan övgü ile bahsederek, "Bir kulüp takımında çalışsaydım Arda Turan’ı transfer etmek isterdim. Arda, İspanya’da oynarsa kesinlikle başarılı olur. Ben bu konuda farklı düşünüyorum. Bir ülkede bir futbolcu başarılı ise başka ülkede de başarılı olur. Arda Türkiye’de başarılı ama La Liga gibi üst düzey liglerde başarılı olamaz düşüncesine katılmıyorum. Ayrıca Valencia için Mehmet Topal’ı transfer etmek önemli… Valencia, Topal’ı transfer ederse çok önemli bir iş yapmış olur.",

RIJKAARD GALATASARAY’DA BAŞARILI OLACAK
İspanyol teknik adam Galatasaray teknik direktörü Rijkaard'a zaman verilmesi halinde çok başarılı olacağını ifade ederek; "Rijkaard’ın Barcelona’daki başarısını taktirle izledim. Barcelona’da çok başarılı oldu. Bence son derece iyi bir insan, son derece iyi bir antrenör. Bence Galatasaray’da çok başarılı olacak. Biraz zamana bırakmak gerekiyor."

İspanya'daki şampiyonluk yarışını değerlendiren Bosque, Barcelona da Real Madrid de fantastik futbol oynuyorlar. İkisi de şampiyonluğu hak ediyor. İspanyol olduğum için kesinlikle Barcelona’nın Şampiyonlar Ligi’nde final oynamasını istiyorum. Barnebau’da finalin taraflarından bir tanesi Barcelona olmalı. Barcelona’nın İspanya’da, Madrid’de Santiago Bernabeu Stadı’nda Şampiyonlar Ligi kupasını kazanması herkes tüm İspanya için çok sevindirici olur.

DÜNYA KUPASINI KAZANMAYI ÇOK İSTİYORUZ
Dünya Kupası'nı değerlendiren Bosque, çok dikkatlı olmaları gerektiğini söyleyerek şöyle devam etti; "Ülke olarak dünya kupasını kazanmayı çok istiyoruz. Çok umutluyuz. Ama çok dikkatli ve sakin düşünmemiz gerekiyor, Dünya Kupası’nda dünyanın en iyi milli takımları ve oyuncuları yer alıyor."