Beşiktaş'tan Yıldırım'a sert yanıt!

Beşiktaş Kulübü, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın, bugün yaptığı toplantıda kalecisi Rüştü Reçber'e yönelik suçlamalara, sert bir açıklamayla yanıt verdi.




Kulüp internet sitesinden yapılan, "Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Sayın Aziz Yıldırım’ın bugün TV kanallarında yayınlanan basın toplantısının içeriğini hayretler içerisinde izlemiş bulunmaktayız" cümlesiyle başlayan açıklamada, "Sayın başkanın büyük sözler verdikten sonra, yerine getirilememiş vaatlerinin yarattığı stresten Türk futbolunu bir kaos ortamına sokmak ve değişik metotlarla hedef saptırma çabalarının sonuçsuz kaldığı görülmektedir" denildi.

Açıklamada, şu görüşlere yer verildi: "Şu bir gerçektir ki, Türk futbol kamuoyu Sayın Yıldırım’ın bu tarzından, bu yaklaşımından sıkılmıştır; kendisine kaybettiği zaman kaybettiğini ve hatalı olduğunu kabullenmenin de büyüklük olduğu hatırlatılmalıdır. Başkanı olduğu Fenerbahçe Spor Kulübü’nün büyüklüğüne yakışan yaklaşım ancak bu olur.

Sayın Yıldırım’ın konuşması içerisinde geçen oyuncumuz Rüştü Reçber ile ilgili bir takım imalı beyanatlarına da cevap verme gereği duyduk.

Oyuncumuz Rüştü Reçber, 24 saatini kulübü için harcayan bir sporcu olarak başka takımlardaki meslektaşlarıyla, onların maçlarında korkmadan ve cesurca oynamalarıyla ilgili telefon görüşmesi veya şahsi görüşme yapması kadar doğal bir şey yoktur. Oyuncular arasında bu tür diyaloglar her zaman olmuştur, bundan sonra da olacaktır. Oyuncumuz ’yenilin’ dememiştir, tehdit etmemiştir, para teklifinde bulunmamıştır. Ancak burada hayret edilmesi ve sorgulanması gereken mesele, oyuncumuz Rüştü Reçber’in bu oyuncuları araması değil, Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı’nın kendilerinin rakibi olan takımlardaki bu oyuncuların Rüştü’yle görüştüklerini bilecek, Rüştü’nün gönderdiği telefon mesajlarını okuyacak kadar hayatlarının içinde nasıl olabildiğidir."

"KARDEŞİNİ RÜŞTÜ’YE GÖNDERDİ"



Spor kamuoyunun çok iyi hatırlayacağı gibi Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Sayın Adnan Polat, kısa bir süre önce Fenerbahçe’nin rakiplerinin kalecilerine ahlaksız teklifler yapıldığı konusundaki duyumlarını dile getirmişti. Bu açıklamayla ilgili ne hikmetse suskun kalan Yıldırım, Bursaspor-Beşiktaş maçından iki gün önce kendi kardeşini Rüştü Reçber’e göndererek, onun Bursaspor maçında farklı bir çizgide maç çıkarması konusunda uyarmasını kamuoyuna nasıl açıklayacağını hep birlikte merak ediyoruz.""