Oyunun bu kadar popüler olmasına rağmen hala maç yapmayı bilmeyen kafasına göre oynayan oyuncular görmekteyim. Bu da beni bir oyuncu olarak üzmekte kendi takımımda ve rakipte böyle oyuncular görmek hoş olmuyor. Bu yüzden belki biraz yardımcı olur diye bu konuyu açtım. Okuyanlara faydası olacağını düşünüyorum.

Terörist Taktikleri
1) İlk el teröristlerde çok önemlidir, genel de ilk eli alan terörist grubu diğer 2 eli de almayı %90 garantilemiş olur. İlk el gözleri keskin ve dikkatli bir oyuncu el başlar başlamaz ortadan b ye giden kaç kişi var diye bakar. Bu sayı büyük ihtimalle 2 olacak kalan 3 kişi de A'da olacaktır. 2 kişi meydandan B'ye doğru gider (Meydanda CT varsa en az 1'inin öldüğünü varsayarsak diğeri onu öldürür ve B'ye devam eder) B deki ct ler iki taraflı sıkışınca hareketsiz kalırlar ve bombanın kurulmasıyla T akıllıca oynayarak en fazla 3 kişilik ct takımına el vermez.

2) Playerlardan bir tanesi awp alana kadar teröristler B gitmeye devam etmelidir. 2. el de bu nedenle B yönünde olmalıdır. Keleşleri alan Teröristler B deki 2 ct'yi rahat bir şekilde alır ve eğer iyi oynayan bir teamse bu eli %100 almalıdır. Alamazsa kendiklerinden şüphe etmelidirler diye düşünüyorum. Usp le gelen 5 ct ye karşı keleş alan 4 T (1 tanesi awp almak için para biriktirmekte) eli almak için yeterlidir. Aynı şekilde 2 meydan 3 tünelden B ye gider ve el alınır.

3) Teröristlerden biri 3. el başında awp almış olur. Artık A'yı da kullanma zamanı gelmiştir. 1 kişi kör attıktan sonra a2 rush yapar ölse bile rakibi oyaladığından uzundan giden 3 terör rahatça A'ya gelecektir (awp'li cukurda). 3 kişilik ct takmıyla yapılan çatışmada 3 ct nin ölümüne karşı 3 t ölse bile eli almak için yeterlidir. Çukurdaki awp li ct basesini korur ve bomba onun koruyabileceği menzile yerleştirilmelidir. Diğer terör ise a2 ye pustuğunda elin alınmaması için iyice kasmak gerekir (=

4) Team halinde hareket etme devam eder ilk 3 el de kayıp olmazsa 3 elde bir kez B'ye 2 kez de A'ya gidilerek bi taktik izlenebilir. B gidildiğinde 1 kişinin fake olarak a2 de pusması bir kişininde meydana inip pusması çok yararlı olacaktır. Awp si olan player kendi basesinde tünele bakarsa bomba kurulduğunda ordan geçecek ct lerin sonu kötü olacaktır (= Eğer direk B dalan 2 terör zor duruma düşerse meydandaki yardıma gideceğinden fazla sorun olmaz. 3. maddede belirttiğim taktikle beraber bu taktik A ve B taktikleri olmalıdır.

5) Terörler istenmeyen bir şekilde el verirlerse, yapmaları gereken şey belli bir süre base de beklemek olacaktır. Yaklaşık 30 sn lik bir beklemenin ardından ct takımı base beklendiğini anlar ve b'ye hücüm yapar bu sırada a2 den rush yapılırsa karşılaşılacak player sayısı 1-2 gibi olur. Bunları temizleyen terör takımı B'den koşacak olan ctlere karşı da zorlanmayacaktır. 1 kişinin a2 bir kişininde çukurda beklemesi yeterlidir. Kalan başka sağ varsa meydana pusabilir.


6) İlk 5 taktik de ilk eli T'lerin aldığı varsayılarak yazılmıştır. Eğer ilk el verilirse (ki verilmemelidir sadece ilk el tüm gücünüzü ortaya koyun, diğer ellerde fazla kasmaya gerek kalmaz!) terörler 5 i de aynı anda hareket edecek şekilde oynamalıdır. Risk alınmamalıdır. CT'ler ilk elin verdiği gazla orta rush dahi atabilir bu yüzden ani rushlar yapılmamalı ses kasılmalıdır. CT'leri süreye oynatmak yaklaşık 1 dk kala c4 ü kuracak şekilde oynamak el için büyük avantaj sağlayacaktır.

İki takımında sağlam olduğunu varsayarsak 8-4'e kadar olan skorlar avantajlı olacaktır.

CT Taktikleri:

1) Playerlar kesinlikle dg almamalıdır. Bunun yerine o3 ve o5 tercih edilmelidir (T'lerin dg alacağını varsayarsak o2 leri olmayacaktır bu nedenle o4 ler epey hp qötürecektir) 2b 1meydan 2a gidilirse t lere karşı iyi bir direnç gösterilirir. En sağlam oyuncunun meydan kalması gerekir. B dekiler kendi sayıları kadar düşman öldürürse kendileri ölse bile meydandaki gelir ve b yi müdafaya devam eder. A'dakilerden bir tanesi meydana gidenin yerine meydana geçer ve diğeri a2 de kalmaya devam eder. Süreye oynamaya başlayan ct'ler acele etmeden pusarlarsa heyecana gelen (!) terörler pusu yerlerine dikkat edemeden hs leri yiyebilir. İlk el alınırsa para avantajı ct leri çok rahatlatacaktır ama alınamasa bile ne kadar adam alınırsa kardır. Her adamın 300$ olduğunu varsayarsak adam alan bir playerın ikinci el 3-1 alma şansı olacak bu nedenle sağlam pusarsa adam eksiltme şansı olacaktır.

2) İlk el alınırsa 3 kişi meydandan b tünel girer 2 kişiyse a2 de bekler. T'ler B'den gelirse 3 coltlu eli rahat bir şekilde alacaktır. A'dan gelirlerse de a2 de olan 2 coltlu ct a2 yi vermeyecektir, uzun gelirlerse de colt avantajıyla iyice oyalayacaklar diğer ct ler a ya gelinceye kadar t lerin bomba kurmasını engelleyeceklerdir. Ama eğer ilk el verilrse, B Terörlere tatlı geleceğinden kısa menzilli yer avantajını kullanırlar ve B gelmeleri avantajlarına olacaktır. Ct ler B'de tünelin önündeki kutuda bug yaparlarsa (maçlarda bug yasak değil) 2 kişi bile B'yi tutmaya yetecektir (3-1 leri olan 2kişi) Tünelden çıkan ilk 1-2 Terörist ölür bu nedenle tüneldeki diğer t ler telaş olur bu sırada A'dakiler meydana ulaşır ve B'dekiler sıkışırlar. Zamana oynayan ct ler 4v5 avantajıyla sürenin de yardımıyla eli almalıdır.

3) Ct'ler ilerleyen ellerde korkak olmalı bazen düşmanı şaşırtarak orta rush lar atmalıdır. En sağlam oyuncularını rush için gönderirlerse düşman şaşırır. Ct onları oyalarken diğer oyuncular arkalarından dolaşır ve etrafı sarar süreye oynama aşaması devam eder.

4) Eğer cT'ler el alamıyor ve para sıkıntısı da varsa 3a 2b şeklinde dağılarak bombalıklara pusmalıdırlar düşman b gelirse meydandan değil uzundan daha sonra tünele girerek b gitmeyi tercih etmelidirler. Terörlerin awp avantajı meydanı onların lehine çevirecektir. CT'ler için 1 el bile çok önemli olacaktır. Bir sonraki el colt alınacağından 1 el silah alıp 1 el almama taktiği de denenebilir. Ctlerin bombalıklara pusması sırasında yapacakları bug lar çok önemli olacaktır.

5) Ct'lerin para durumu iyiyse awp alan oyuncu meydanda beklemeli ve uzuna bakacak şekilde pusmalıdır. Bu sırada ct lerden bir oyuncu awp alan diğer oyuncunun arkasını kollamalıdır. Awp alındığında uzun garanti altına alınmış olur bu nedenle 1A 2Meydan 2B şeklinde dizinilebilir.

Bu taktikler düzgün uygulanır sizde de biraz iş varsa maç sizindir (= Teşekkürler
Kolay gelsin... (Alıntıdır)