Cebit Eurasia donanım tutkunlarının merakla izlediği bir gösteriye sahne oldu.

Sunny’nin ev sahipliğini yaptığı, Intel ve MSI’ın katkılarıyla gerçekleştirilen hız aşırtma gösterisinde, Intel’in hali hazırdaki en güçlü işlemcisi 6 çekirdekli Intel Core i7-980X Extreme Edition işlemcisinin sınırları zorlandı.
Sıvı nitrojen (LN2) ile -100 dereceye kadar soğutulan işlemciye MSI’ın Askeri Sınıf bileşenlere sahip üst seviye anakartı BigBang XPower eşlik etti. Yapılan denemelerde gün sonunda ziyaretçiler 6.3 GHz’lik bir işlemci frekansına şahit oldu. Bu frekansla 3.33 GHz’de çalışan 6 çekirdekli işlemcinin performansı neredeyse ikiye katlanmış oldu.

Gösteriyi gerçekleştiren Türkiye’nin tanınan hız aşırtmacılarından Güven – Expander – Baltaş “Bu test ile Intel işlemcilerin varolan potansiyelini gözler önüne seriyoruz. Tabii bunu yapmak için sağlam bir platforma sahip olmak gerekiyor. Testte kullandığımız askeri sınıf bileşenlere sahip MSI BigBang XPower anakart, işlemciye kararlı elektrik sağlaması ve soğuk çalışması bakımından bu değerlere ulaşmamıza imkan tanıdı. Daha önce de hava soğutma ile bu anakartta 5 GHz’lik bir frekansa ulaşmıştık” dedi.