Sarı-lacivertli kulübün resmi internet sitesinden yapılan açıklamada isim verilmemesi dikkat çekti. Ahmet Çakar önceki gün Fenerbahçe ve şike soruşturması kapsamında iddialı açıklamalar yapmıştı.
"3 Temmuz sabahından bu yana yaşanan yargısız infaz ve hukuk tanımazlık, eski hakem olan bir TV yorumcusunun katıldığı bir toplantıda yaptığı açıklamalar ile zirveye ulaşmıştır.

Yürütülmekte olan ve kamuoyunda şike soruşturması diye anılan operasyon ile birlikte bir anda spor yorumcusu koltuğuna oturan, isimleri herkesçe malum şahısların; dava sürecine ilişkin, özenle seçilmiş, tamamen tek taraflı bilgileri, ekranlarda ve gazete sayfalarında adeta camiamızı linç edercesine sunmalarını, hayret ve ibretle izledik. Tüm bunlar yetmiyormuş gibi söz konusu kişi de malum şahıslara özenmiş olacak ki o da iddianame ve davaya ilişkin sonuçlar üzerinden spekülasyon yapmaktadır.
Ellerinde tapeler ile kanal kanal gezen, objektif medya sorumluluğundan uzak, sistematik bir biçimde Fenerbahçe'ye zarar vermek için harıl harıl çalışarak kamuoyunu manipüle etmeyi amaçlayanların arasına, söz konusu kişinin de katılmasına şaşırmadık.
Kulübümüz, tüm bu kişiler hakkında gerekli yasal başvuruları yapmaktadır. Gizlilik kararı olan bir soruşturmaya ilişkin bu tarz açıklamalar nedeniyle ilgili savcıları da göreve davet ediyoruz.
Bir kurum hakkında, bu ve benzeri şekilde açıkça spekülasyon ve manipülasyona neden olacak açıklamalar yapan kişiler, ciddi anlamda suç işlemektedirler. Bu tarz açıklamalar nedeniyle yaşanması olası mali kayıplara ilişkin; kulübümüz haricinde eminiz ki yatırımcılarımız da gerekli yasal yollara başvuracaklardır.
3 Temmuz'dan bu yana; yapılmakta olan kamuoyu manipülasyonu ve yargısız infaz ile ilgili kişi ve kurumların adil yargılanma hakları, açıkça gasp edilmektedir.
Fenerbahçe camiası, yapılanların tümünü görmekte ve tarihe not düşmektedir. Adaletin en kısa zamanda tecelli edeceği; 104 yıllık camiamızı sorumsuzca ve her fırsatta lekelemeye çalışanların, yüce Türk adaleti karşısında hesap vereceği günü bekliyoruz.
FENERBAHÇE SPOR KULÜBÜ"