Fenerbahçeli futbolcu Semih Şentürk'ün avukatı Şenol Çilek, Fenerbahçe Kulübü ile sözleşmenin uzatılması konusunda husumet yaşandığı yönünde çıkan haberleri yalanladı.



Fenerbahçeli futbolcu Semih Şentürk’ün avukatı Şenol Çilek, Fenerbahçe Kulübü ile sözleşmenin uzatılması konusunda husumet yaşandığı yönünde çıkan haberleri yalanladı.

Şenol Çilek, yazılı yaptığı açıklamada, sarı-lacivertli kulübün, müvekkili Semih Şentürk’ün sözleşmesini, opsiyon hakkını kullandığını gerekçe göstererek, bilgileri dışında 2010-2011 sezonu için tek taraflı olarak uzattığını ve Futbol Federasyonu’na bildirdiğini belirterek, şu ifadeleri kullandı: "Gerek Futbol Federasyonu Tahkim Kurulu ve gerekse FIFA kararları çerçevesinde, kulüp lehine düzenlenmiş tek taraflı opsiyon maddesi geçersiz kılındığından, 2010-2011 futbol sezonu için tescil edilmemesi hususunda federasyona tarafımızca bildirimde bulunulmuştur. Müvekkilim Semih Şentürk adına Futbol Federasyonu’na yapmış olduğumuz bildirim, tamamen hukuki bir işlem niteliğinde olup, 2010-2011 sezonunu ilgilendirmekte, basında yansıtıldığı gibi Fenerbahçe Kulübü ile müvekkilim arasında herhangi bir husumet yaratmak amacı taşımamaktadır. Taraflar arasında sözleşmenin gelecek sezonlar için yenilenmesinde karşılıklı olarak mutabık kalınması halinde sözleşmenin uzayacağı da izahtan varestedir."

Avukat Çilek, açıklamasında ayrıca şu görüşlere yer verdi: "Tarafımızdan Fenerbahçe Kulübü ile tüm bağları kopardığımız, kulübe karşı tazminat davası açacağımız gibi haberler, hiçbir surette gerçeği yansıtmadığı gibi tarafımızdan bu yönde bir
demeç de verilmemiştir. Ayrıca müvekkilimin Fenerbahçeliliği konusunda herhangi bir ispata dahi gerek görmediğimizi ve bu konuda aksi yönde çıkan haberleri de esefle karşıladığımızı kamuoyuna bildirmek isteriz. Bu itibarla, bu açıklamalarımızın dışında tarafımızdan verilmiş demeç gibi gösterilerek verilen asılsız haberlere itibar edilmemesi önemle kamuoyuna duyurulur."