Fransa'nın Lille Kulübü, UEFA Avrupa Ligi'nde geçen perşembe yapılan maçtaki hatalı Türkçe anons nedeniyle, Fenerbahçe'den özür diledi.

Geçen hafta Lille'de oynanan maç sırasında, Avrupa'nın çeşitli ülkelerinden gelen Türk taraftarlara hizmet etmesi için sahada Türkçe anons yapan kişinin hatalı tutumuyla ilgili Lille Kulübü Başkanı Michel Seydoux, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'a bir özür mektubu gönderdi.

Fenerbahçe Kulübü'nden yapılan açıklamaya göre Seydoux, mektubunda şunları kaydetti:
"Sayın Başkan, LOSC Lille Metropole Futbol Kulübü'nün başkanı olarak, 18 Şubat'ta iki takım arasında oynanan UEFA Avrupa Ligi müsabakasında, tercümeleri yapmak üzere kiralanan tercümanın korkunç performansından dolayı derin özürlerimi bildirmek üzere yazıyorum. Türk taraftarlarına yöneltilen 'UEFA Hoşgeldiniz Mesajı' sırasında yapılan bağışlanamaz hatadan dolayı özellikle üzgün olduğumuzun da altını çizmek isterim. Bilmenizi isterim ki sorumlu kişiden ve birçok futbol kulübünün referans verdiği ve sporun birçok dalında tercümanlık hizmeti sunan uzmanlardan oluşan, söz konusu organizasyonu sağlayan şirketten de memnun olmadığımızı belirttik. İçten özürlerimi kabul ederseniz çok memnun olurum."

Lille-Fenerbahçe maçı sırasında statta Türkçe, "Yunanistan'dan gelen Türk misafirlere hoşgeldiniz diyoruz" şeklinde anons yapılmış, bu anons Türk taraftarlardan tepki almıştı.